Nå braker det løs for disse tre

Nå braker det løs for disse tre

NORSKE HÅP: Kristian Krogh Johannessen, Espen Kofstad og Elias Bertheussen spiller Europatour-kval fra fredag til mandag. (Foto: Benjamin A. Ward/Christian Døvle/Norsk Golf)

Elias Bertheussen, Kristian Krogh Johannessen og «comeback kid» Espen Kofstad er de norske håpene når trinn 2 av Europatour-kvalifiseringen slår i gang fredag.

En måned har passert siden førstesteget av Q-School, der den 19 år gamle amatøren Kristian Krogh Johannessen var den eneste norske spilleren som klarte seg å kvalifisere seg videre til andresteget.

 

Elias Bertheussen ble direktekvalifisert til stage 2 tidligere i år, gjennom sitt solide spill på Nordic League. Espen Kofstad spiller på sin side sin første turnering på syv måneder, etter å ha tilbragt store deler av året på sidelinjen med ryggskade.

 

Q-Schools andretrinn fordeles over fire separate turneringer på fire baner. Bertheussen og Kofstad spiller sammen på El Saler i Valencia, mens Krogh skal i aksjon på Panoramica Golf i Castellon.

 

– Jeg meldte meg først og fremst på kvalifiseringen for erfaringens skyld. Det var en stor bonus å kvalifisere seg videre fra førstesteget, og resten av hva som skjer videre er også en bonus. Selv om jeg ikke har satt meg et konkret mål om å kvalifisere til Challenge- eller Europa-touren, har jeg store forventninger til eget spill. Men det går mer på hvordan jeg spiller, enn selve plasseringen, sier Krogh Johannessen til Norsk Golf før turneringen starter.

 

Også Kofstad kan også spille med forholdsvis senkede skuldre. Det er ikke knyttet enorme forventninger til en som har tilbragt så mange måneder på sidelinjen.

 

Han er godt fornøyd med å spille banen der han i fjor endte på 8. plass i Open de Espana, hans beste plassering på Europa-touren.

 

– Jeg er ganske fornøyd med at det ble El Saler. Jeg håper på å dra nytte av en god opplevelse sist jeg var der, sier han.

 

Elias Bertheussen er også ved godt mot før fredagens åpningsrunde.

 

– 10.00 starter det jeg har sett frem mot en stund nå. Spillet kjennes bra, og forberedelsene har gått som planlagt, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Det er fortsatt uvisst nøyaktig hvor mange spillere som kvalifiserer seg videre til finalesteget på PGA Catalunya neste uke. Det blir først klart lørdag ettermiddag, når årets Challenge Tour-ranking er ferdigspilt. Først da vet man hvor mange tilgjengelige Q-School-plasser det blir.

 

I fjor avanserte de 18 beste spillerne i hvert felt videre til finalen. Spillerne som deler den siste kvalifiseringsplassen, må ut i omspill for å avgjøre hvem som går videre.

 

Neste ukes finale på PGA Catalunya spilles over hele seks runder. I fjor var det 27 spillere i finalen som sikret seg Europatour-kortet. Sist en nordmann kvalifiserte seg herfra og til Europa-touren var Knut Børsheim i 2012.

 

Espen Kofstad og Elias Bertheussen slår ut 09.05 og 09.55 fredag. Kristian Krogh Johannessen har starttid klokken 10.05. Turneringen spilles over fire runder, og avsluttes mandag.

 

Følg Kofstad og Bertheussen her

 

Følg Krogh Johannessen her 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.