Nå er det din tur, Suzann

STØDIGHETEN SELV: Suzann Pettersen har vært i fenomenal form hele sesongen, men seieren har uteblitt. (Foto: Darren Carroll, Getty Images)

Fem andreplasser og ni topp fem. Kommer seieren denne uken?

Suzann Pettersen pegger opp på LPGA-touren igjen denne uken, og med tanke på hvordan sesongen hennes har vært så langt, er det ikke usannsynlig å spå at det norske golfesset vil være med og kjempe om seieren igjen.

Men det er bare det. Så langt i sesongen har det vært enormt mange nestenseire. Ingen førsteplasser.

LPGA-touren forflytter seg denne uken til Pinnacle Country Club i Arkansas for P&G NW Arkansas Championship. Regjerende mester Jiyay Shin leder an startfeltet på 144 spillere som alle jager førstepremien på 300.000 dollar. 14 av de 15 høyest rankede spillerne er med.

Men hvem er de heteste seierskandidatene? I tillegg til Tutta?

* Ai Miyazato har vunnet fem turneringer på touren i år, og er for tiden ranket som kvinnenes beste spiller.
* Michelle Wie strutter av selvtillit etter seieren i Canadian Open nylig. Hun er igjen inne på topp ti på verdensrankingen, og seieren kan fort utløse enda flere topp-plasseringer.
* Morgan Pressel har tre topp ti-plasseringer på de fire siste turneringene.
* Cristie Kerr. Verdenstoeren er alltid farlig. Hun har to seire så langt i sesongen, og åtte topp ti-plasseringer.
* Na Yeon Choi. Ranket som nummer seks i verden. Har én seier i år, og ni topp ti-plasseringer.
* Yani Tseng. To seire og seks topp ti-plasseringer.

Kampen om førsteplassen på verdensrankingen fortsetter også, og den er fremdeles like åpen. Ai Miyazato, Cristie Kerr og Jiyay Shin har alle vært på topp i korte perioder, og Suzann har også hatt sine muligheter.

Marianne Skarpnord deltar også i turneringen. Måtte det gå henne bra denne gangen, siden sesongen så langt har vært skuffende.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.