Nå er det Europa som gjelder

HEIA EUROPA: Colin Montgomerie mener den europeiske vinden blåser sterkest for tiden. Med rette. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie mener Europa nå er ledende i golfverdenen.

Han har gode argumenter også, skotten, med tanke på Europas ferske seier i den svært velspilte og dramatiske Ryder Cup-turneringen i Wales. Det har også vært et fantastisk år for europeisk golf, med tre majortitler og med enten Lee Westwood eller Martin Kaymer som ny verdensener når kalenderen går over i november.

Ytterligere tre europeere befinner seg på topp ti.

- Amerikanerne har alltid vært dominerende på verdensrankingen, med Tiger og Phil Mickelson som henholdsvis nummer en og to. Men nå har vi ikke bare Lee Westwood der oppe, men Martin Kaymer i tillegg. Det er et skifte mot Europa og Europatouren nå, sa Montgomerie under et veldedighetsarrangement i Hong Kong tirsdag.

Alle de fire beste i verden vil delta i HSBC Champions i Shanghai i begynnelsen av november. Monty tror Tiger vil like dårlig å være nummer to. Eller tre, for den saks skyld.

- Slik jeg kjenner Tiger, vil han gå ut og vinne HSBC Champions. Han vil ikke like å være nummer to eller noe annet, og han vil kjempe. Det eneste Lee kan gjøre, er å komme over for HSBC Champions og vinne. Han spiller like godt som noen i verden akkurat nå, og han vil være like oppsatt på å vinne i Shanghai som Tiger.

Slik ser verdensrankingen ut per dags dato, med europeere i uthevet skrift:

1. Tiger Woods 8.67
2. Lee Westwood 8.35
3. Phil Mickelson 8.27
4. Martin Kaymer 8.04

5. Steve Stricker 7.57
6. Jim Furyk 7.39
7. Paul Casey 6.18
8. Luke Donald 5.76
9. Rory McIlroy 5.49
10. Ernie Els 5.35

Kilde: Press Association

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.