- Nå gjør jeg alt jeg kan

HET POTET: George Coetzee hadde en god dag i Østerrike torsdag. Klarer han å holde koken gjennom hele helgen? (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

At Sør-Afrika fostrer mange gode golfspillere, er det ingen tvil om. Her er en til.

George Coetzee er det kanskje ikke så mange som har hørt om, men sørafrikaneren gikk en gnistrende 65-runde torsdag for å ta teten i Austrian Open. Han utnyttet de gode forholdene torsdag morgen, før vinden ble en forstyrrende faktor senere på dagen.

Nå håper han å sikre seg kortet for neste år. Han er nummer 142 på pengelisten i sin første sesong på Europatouren. Han trenger å komme seg inn blant de 115 beste for å bevare spillerettighetene sine.

- På dette tidspunktet i sesongen gjør jeg alt jeg kan for å forsikre meg om at jeg fortsatt er på touren i 2011. Jeg må spille alle turneringer jeg kan for å forsøke å sikre meg kortet.

Det samme fokuset har Jose Manuel Lara, som er nummer 172 på den samme listen. Han har hatt en forferdelig sesong, har bare klart cuten i sju av 24 turneringer, men han er seks under par etter første dag. Han deler andreplassen med Terry Pilkadaris, med Damien McGrane på tredje slaget etter.

US Open-mester Graeme McDowell fikk en god start i sin første turnering på fire uker. Han er tre under par med 69 slag.

Ryder Cup-partner Miguel Angel Jiménez var ikke like stødig torsdag, men kom seg til slutt i hus på par.

Det gjorde ikke Eirik Tage Johansen, som er avhengig av en god runde fredag for å klare cuten. Han er tre over par på en delt 94. plass.

- Spillet var litt frem og tilbake. Det irriterende var at spillet var bra nok til å spille et par under, men jeg tok ikke sjansene. (...) Pust dypt - ny dag i morgen, skriver Tage på sin hjemmeside.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.