Nå er han bedre enn Tiger

BUNNSOLID: Martin Kaymer var ustoppelig i helgens turnering. Nå har han vunnet Abu Dhabi Championship tre ganger. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Martin Kaymer til topps i suveren stil i Abu Dhabi.

Det tyske esset vant Abu Dhabi HSBC Championship med hele åtte slags margin ned til Rory McIlroy på 2. plass. Dermed forsvarte han tittelen han vant i samme turnering i fjor, og det er også tredje gang han vinner den.

Kaymer, som vant Race to Dubai i fjor, har altså begynt 2011-sesongen på perfekt måte. Han noterte seg kun for en eneste bogey på de 72 hullene han spilte, og avslutningsrunden gikk han seks under par. Totalt var han 24 under par, noe som også er rekord i turneringen.

For å bli nummer to i verden, trengte han bare en topp sju-plassering, og det klarte han altså med glans.

- Forhåpentligvis kan jeg holde meg her i en stund. Det er definititvt hyggelig for meg å ta over plassen til spilleren som, for meg, er den beste i verden, sa Kaymer etterpå.

26-åringen mener golfbanen passer ham perfekt.

- Jeg anser den som min hjemmebane. Jeg spiller alltid bra her. Og nå har jeg fått en herlig start på turneringen. Jeg traff masse fairways, og puttingen min var utrolig.

Verdensener Lee Westwood åpnet turneringen på en solid måte, men klarte bare så vidt cuten. Og det ble ikke stort bedre i løpet av helgen heller. Engelskmannen endte til slutt på en delt 64. plass, hele 26 slag etter Kaymer.

Dermed nærmet Kaymer seg toppen av rankingen også.

Retief Goosen avsluttet med den beste runden for dagen, og delte tredjeplassen med Graeme McDowell. Det betyr samtidig at GMac er alene om fjerdeplassen på rankingen, siden Phil Mickelson endte et godt stykke ned på resultatlisten.

Tiger Woods begynner sin sesong på Torrey Pines førstkommende torsdag. Han er nå på tredjeplass på rankingen for første gang siden oktober 2004.

P.S Martin Kaymer er 80 under par totalt i Abu Dhabi-turneringen.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.