Nå er han i toppen igjen

I SITT ESS: Lee Westwood er som regel alltid med i toppen når det er snakk om store turneringer. The Players Championship er intet unntak. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Skal det endelig være Lee Westwoods tur?

The Players Championship går for å være den femte majorturneringen. Som navnet antyder er det spillernes turnering, en turnering som holder tung prestisje. Det er neppe bare derfor den er så viktig for Lee Westwood å vinne.
Så nærme
Briten har vært så nærme i de fire siste majorturneringene han har deltatt i. Topp tre alle fire gangene. Under Masters i begynnelsen av april ledet han sogar før sisterunden, bare for å se seg slått til slutt av Phil Mickelson.
Nå er Westwood igjen i førersetet, etter en gnistrende 65-runde fredag. Han er ett slag foran trioen Ryuji Imada, Francesco Molinari og Heath Slocum.
- Etter hvert som man blir eldre, blir det vanskeligere å spisse formen akkurat når du ønsker det. Du må nesten velge, og du ønsker å spille bra i de store turneringene. Og dette er en av de største, forklarte Westwood etter fredagens runde.
Tiger og Phil videre
Tiger Woods og Phil Mickelson vil være med i helgens spill, etter at begge klarte cuten med ett slags margin. De er ni slag etter Westwood, en avstand det skal bli vanskelig å gjøre noe med, gitt den 37 år gamle engelskmannens fabelaktige form. Men det er mange som spiller bra. Det er ikke langt ned til en plass utenfor topp 20.
Francesco Molinari spiller sin første Players-turnering, og måten han gjør det på, tyder på at han aldri har gjort annet. En bogeyfri 65-runde fredag har satt ham i perfekt posisjon inn mot helgens spill.
Stødig og sikker
Molinari er glad han valgte Players istedenfor Italian Open i sin hjemby, der broren Edoardo deltar.
- Alt ser ut til å være på plass, sier han, og tenker på spillet sitt.
- Det har vært noen herlige dager. Jeg har prøvd å holde meg borte fra problemer, noe jeg ar klart. Jeg koser meg virkelig ute på banen. Den passer spillet mitt, sa han.
Det er det ingen tvil om. På fredagens runde traff han samtlige greener på normert antall slag.
- Vanskelig
Han innrømmer at det var en vanskelig beslutning å spille i USA fremfor Italia.
- Italian Open er den eneste turneringen i Europa som går i Italia. De hadde forståelse for at det var viktig for meg og karrieren min å komme hit og spille Players. Players er en type turnering som tar karrieren din til et nytt nivå, mente den smilende italieneren.
Hardere greener
Sawgrass opplevde litt regn tidligere i uken, hvilket betydde myke greener og gode muligheter til å jage pinnene. Etter hvert som turneringen har pågått, er banen gradvis blitt hardere. Det vil gjøre det vanskeligere å få ballen til å stoppe, hvilket igjen gjør det vanskeligere å score. Det vil kreve noe helt spesielt å gå til topps i spillernes egen turnering, men sannsynligvis er det mange som unner Lee Westwood trofeet denne gangen
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.