Nå handler det om å vinne

FOKUS PÅ SEIER: Tiger Woods trenger en god turnering for å komme videre i FedEx-sluttspillet. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Tiger Woods har bare ett mål denne uken.

Tiger Woods pleide å vinne turneringer med letthet. Han vant mange. Hvert år. 2010, og deler av 2009, har vært Tigers annus horribilis. Innrømmelser om utroskap, skilsmisse, driver i øst og i vest, baller som ikke ser ut til å adlyde putteren - det har ikke vært lett å være Tiger.

Men verdenseneren prøver å finne noe positivt i alt som har skjedd.

Bedre person
- Du må prøve på det hvert år. Selv om det har vært mye negativt, tror jeg faktisk det er en bra ting, fordi jeg har lært mye om meg selv og hvordan jeg kan bli en bedre person.

Nå er Tiger på plass i Ridgewood County, der den første av i alt fire sluttspillturneringer går av stabelen. Mange ser på denne uken som Tigers siste sjanse til å redde sesongen. Han er ranket som nummer 112 i FedEx-racet, og han står i reell fare for å bli slått ut denne uken.

Han trenger å komme seg inn blant de 100 beste etter The Barclays, hvilket betyr i første omgang at han er nødt til å klare cuten. Bare fire som var ranket mellom 101 og 125 i fjor klarte det å kvalifisere seg til neste steg i sluttspillet. Heath Slocum, da ranket som nummer 124, vant.

- Jeg har ikke vært i denne posisjonen før. Jeg har ikke spilt jevnt i hele år, så forhåpentligvis kan jeg sette sammen bitene denne uken så jeg kan bevege meg framover.

På onsdagens pro-am gikk han rundt på banens par. Driveren var, ifølge Tiger, mer samarbeidsvillig, noe som er av høy viktighet på den trange banen. Tiger var "gledelig overrasket" over spillet sitt.

Tiger har fortsatt samarbeidet med Sean Foley, som også jobber med Hunter Mahan og Sean O'Hair.

Åpen Tiger
- Jeg prøver å få spillet mitt i orden. Jeg jobber med noen nye ting sammen med Sean. Forhåpentligvis kan jeg spille bra resten av året. Nå trenger jeg å spille bra for å komme med i neste uke. Det er fokuset akkurat nå.

Woods var uvanlig åpen på onsdagens pressekonferanse om hvilken effekt hans private problemer har hatt på golfspillet de siste månedene. Han innrømmet at det mange ganger har vært vanskelig å konsentrere seg, særlig i løpet av sommeren da detaljene i skilsmissen ble redet ut.

- Selv underveis i turneringene ble jeg stilt spørsmål om det mens vi spilte, og det er alltid vanskelig.

Tiger spiller sine to første runder i The Barclays med Cameron Beckman og Troy Matteson. Tiger har bare ett mål.

Å vinne.

- Det er veldig enkelt. Å vinne tar hånd om alt. Så hvis jeg vinner denne uken, kommer jeg med i neste uke.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.