Nå er Justin Thomas ny verdensener

Nå er Justin Thomas ny verdensener

Justin Thomas kan nå kalle seg verdens beste golfspiller. (Foto: Getty Images)

For første gang på over et år er det endringer på toppen av verdensrankingen. Justin Thomas sin 11.-plass i The Players Championship var nok til å vippe Dustin Johnson ned fra tronen.

Dette er første gang at 25 år gamle Thomas når toppen av verdensrankingen.

– Å bli verdensener er en fantastisk prestasjon, men å beholde den er viktigere for meg. Jeg er veldig stolt, og dette er ikke noe jeg tar for gitt. Jeg kommer definitivt til å nyte øyeblikket, men jeg må fortsette å jobbe hardt og fokusere på å gi meg selv muligheten til å vinne hver eneste uke jeg spiller, sa Justin Thomas til pressen på Sawgrass på søndag.

Dustin Johnson har vært verdensener helt siden han vant Genesis Open i februar i fjor. Han har vunnet fire turneringer siden den gang, inkludert på Hawaii i januar, men det var ikke nok til å holde Justin Thomas på avstand. Han vant fem turneringer i fjor, inkludert karrierens første majorseier i 2018. I år har han fortsatt å imponere med sitt stabile spill og har topp-25-plasseringer i alle turneringene han har stilt opp i.

Thomas blir den 21. verdenseneren siden den offisielle verdensrankingen ble innført i 1986. Tiger Woods sin rekord med 683 uker totalt på toppen av verdensrankingen kommer nok aldri til å bli slått. Nestemann på listen er over 350 uker (!) bak, Greg Norman. Dustin Johnson var på toppen i totalt 64 uker.
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.