Nå kan du få innføring i de nye golfreglene

Nå kan du få innføring i de nye golfreglene

Det første av syv Nivå 1 regelseminarer ble arrangert på Losby Gods lørdag 9. februar og 40 deltagere fikk innføring i golfreglene. (Foto: NGF)

I år må du forholde deg til et helt nytt regelverk på golfbanen. Nå kan du melde deg på regelseminar for å få en ordentlig innføring!

– Dette er faktisk en ganske unik mulighet. Nivå 1 regelseminar er utviklet av R&A, og som tilknyttet nasjonalt forbund har Norges Golfforbund lisens til å oversette og holde disse seminarene i Norge. Dette er altså et internasjonalt seminar som arrangeres av nasjonale golfforbund over hele verden, sier Thore Wilhelmsen, dommersjef i NGF til Norsk Golf.

Det første av totalt syv nivå 1-regelseminarer ble arrangert på Losby Gods lørdag 9. februar og 40 deltagere fikk innføring i golfreglene.

Førstkommende lørdag 16. februar arrangeres nye seminarer i både Stavanger og Bergen, og det er fortsatt mulig å melde seg på via denne lenken.

Wilhelmsen sier målgruppen for regelseminaret er alle golfspillere, både de som ønsker å spille handicaptellende selskapsrunder etter golfreglene,  og de som jobber eller er frivillig i klubb, spiller eller arrangerer turneringer, har lyst til å bli dommer eller på andre måter har behov for regelkunnskap.

– Det flotte med litt regelkunnskap er at det gir deg flere fordeler på banen, siden du kjenner til hvilke muligheter du har for å komme det videre ut av en kinkig situasjon. Sett derfor av en lørdag i vinter til å lære golfreglene! oppfordrer Wilhelmsen.

Seminaret varer i åtte timer.

For dem som ønsker å dykke dypere ned i golfreglene etter nivå 1, skal NGF sette opp et «videregående» Nivå 2 -regelseminar. Nivå 2 er et to-dagers seminar med både teori og praktisk demonstrasjon/rollespill.

– Her får man virkelig lært mye om golfreglene og mange finurligheter. Nivå 1 og nivå 2 regelseminarer inngår også i NGFs dommerutdanning, så hvis du er interessert i å bli dommer har du nå sjansen til å starte utdanningen, sier Wilhelmsen.

Klikk her for å lese mer om seminarene og melde deg på


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.