Nå kan du lese de nye golfreglene på norsk

Nå kan du lese de nye golfreglene på norsk

USGA og R&A har publisert de nye golfreglene på nett. (Foto: Benjamin A. Ward)

Om en drøy måned endrer din golfhverdag seg (litt). NGF er nå ferdig med å oversette USGA og R&As oppdaterte golfregler, som trer i kraft fra 1. januar 2019. Torsdag ble de lagt ut på nett.

USGA og R&A startet jobben med å modernisere golfreglene så tidlig som i 2012. I mars i fjor bekreftet de at de hadde skissert en ny versjon av regelboken med enklere regler, og etter et års evalueringsprosess, hvor golfspillere fra over 100 land fikk muligheten til å komme med innspill, ble de i vår endelig enige om hvordan den nye versjonen skal se ut.

Regelboken kortes ned fra 34 til 24 regler, med blant annet nye regler for dropping, nye straffeområder, putting med flagget i hullet, håndtering av out-of-bounds og leting etter ball – for å nevne noe.

(Les om de viktigste endringene i golfreglene her)

Grunntanken bak den nye regelboken har vært å gjøre reglene mer oversiktlige og enklere å tolke, og de skal også bidra til raskere spill.

Torsdag publiserte R&A og USGA endelig den norske versjonen av de nye golfreglene på nett. 

Tidligere i år ble golfreglene også publisert som en egen «spillerutgave», som er en forkortet og brukervennlig versjon av den fullstendige regelboken, med kortere setninger og forklarende illustrasjoner og diagrammer.

Den fullstendige utgaven har på sin side blitt skrevet i tredjeperson, og har mer utfyllende informasjon enn spillerutgaven.

I tillegg blir det lansert en offisiell guide til golfreglene, som erstatter den nåværende «decisions»-boken. Denne boken kommer til å inneholde all nødvendig informasjon for turneringskomiteer og dommere. Guiden inneholder tolkninger av reglene, komiteenes prosedyrer og modifiserte golfregler for spillere med funksjonshemninger.

Klikk her for å se lese den nye regelboken på norsk

Klikk her for å lese spillerutgaven

Du kan også laste ned «Rules of Golf 2019»-appen på til iOS- og Android-enheter. I appen kan du i tillegg til å bla i reglene ta regelquizer og se enkle grafikker som forklarer reglene på en oversiktlig måte.

USGA har publisert en rekke videoer som forklarer ulike regelscenarier. Du kan se dem under.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.