Nå ler ingen av Poulter

Ian Poulter er bedre enn noen sinne. Og nå går han for Masters.

Ian Poulter er golfspilleren som alltid har vært god, men som mange har tatt litt useriøst på grunn av klærne og hans generelle spøkefulle fremtoning. Poulter har alltid vært litt bajas.

Men for to helger siden gikk han til topps, som første engelskmann i historien, i en World Golf Championship-turnering, Ian James Poulter, som han egentlig heter, er i gang med en ny fase av golflivet sitt. Trolig for første gang i hans liv blir han rubrisert som "seriøs".

Heftig fanskare
Etter sist helgs fremganger er han ranket som nummer fem i verden. Han har 977.580 tilhengere på Twitter, noe som er en god indikasjon på britens popularitet. Han ble også satt opp i ball med den lokale helten Phil Mickelson for de første rundene av Phoenix Open - et tegn på at han definitivt er "inne i varmen".

Poulter er for øvrig en av tre engelskmenn inne på topp ti - Ian Westwood og Paul Casey er de to andre. Engelskmennene gjør det i det hele tatt veldig bra for tiden. Ross Fisher er nummer 21, Luke Donald 23 og Oliver Fisher 38.

Lee Scarbrow var klubbproen som bestemte seg for å gi Poulter en sjanse.

- Ian visste med en gang at han ønsket å bli proff. Jeg husker at han spilte i sin første proffturnering, en 36-hullsturnering. Dagen før sa han til oss alle at han skulle vinne. Jeg tenkte: Fint, Ian, særlig. Men vet du hva - det er akkurat det han gjorde. Han gikk på to ganger 66 slag, men det som var enda mer imponerende, var at han fikk et heftig astmaanfall etter første runde, tilbrakte natten på sykehus, men kom tilbake dagen etter - og vant.
God i matte
- Den seieren var viktig, sa Ian Poulter etter sist helgs seier i Arizona. - Jeg tenkte som så at å tjene 1000 pund for to dagers arbeid, var mye bedre enn å tjene det samme for å jobbe i en butikk i seks uker. Mine mattekunnskaper var gode nok til at jeg forsto at jeg måtte komme meg ut mer, spøkte han.
Nå sikter Poulter seg inn mot Masters. Han har tenkt til å ta seg fri de to siste ukene før turneringen på Augusta tar til for å stille optimalt forberedt.
Poulter debuterte på Augusta i 2004, og er ikke blitt dårligere enn nummer 33 i turneringen. Han er heller ikke blitt bedre enn nummer 13.
Kilde: Guardian

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.