Nå er Matteo (17) proff

LITEN, STOR SPILLER: Det er knyttet store forventninger til Matteo Manassero når han denne uken gjør sin profesjonelle debut på Europatouren. (Foto: Andre Redington, Getty Images)

Matteo Manassero - det er bare å huske navnet med en gang.

Den italienske tenåringssensasjonen ble profesjonell mandag, bare 17 år gammel. Han ble dermed den nest yngste spilleren gjennom alle tider på Europatouren. Bare legendariske Severiano Ballesteros var tidligere ute.

Ballesteros var bare 17 år og åtte dager gammel da han gjorde sin profesjonelle debut i Open de Espana i 1974. Han vant sin første turnering på Europatouren to år siden, og vant deretter fem majortitler og 50 turneringer på Europatouren.

- Er klar
På samme måte som Ballesteros for 36 år siden, begynner Matteo Manassero sin profesjonelle karriere i sitt hjemlands Open-turnering. Når BMW Italian Open begynner senere denne uken, vil han være 17 år og 17 dager gammel.

Matteo Manassero setter rekorder nær sagt hvorenn han går. I juni i fjor ble han den yngste vinneren av Amateur Championship. En måned senere blendet han en hel golfverden med sine prestasjoner i The Open på Turnberry, der han blant andre gikk sammen med Tom Watson og Sergio Garcia. Manassero ble den yngste vinneren av amatørprisen den uken, etter en fantastisk 13. plass.

Seieren i Amateur Championship sikret han en deltakelse i Masters forrige måned, der han også klarte cuten, som den yngste i historien. Han vant amatørprisen der også, etter en delt 36. plass.

- Jeg føler meg klar til å bli proff, og jeg er veldig glad for å kunne spille min første proffturnering i Italia. Jeg håper å kunne gjøre det bra, sier Manassero.

For noen talenter
Det gror i det hele tatt vanvittig godt bak Tiger Woods og de beste golfspillerne i verden. I helgen vant Rory McIlroy sin første tittel på PGA-touren, etter en gnistrende avslutningsrunde på 62 slag. I Japan vant 18 år gamle Ryo Ishikawa en turnering etter at han gikk på 58 slag på sisterunden.

Manassero debuterer altså denne uken som proff. Noen som vedder imot at han blir den yngste vinneren noen gang på touren?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.