- Nå skal jeg hjem å trene

TØFT! Bildet som forteller det meste om Tiger Woods andrerunde i Quail Hollow Championship fredag. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods misset cuten med åtte (!) slags margin i Quail Hollow Championship.

Hva skal man si? De færreste trodde det var mulig. Ingen hadde forutsett det etter det gode spillet i The Masters. Men fredagens andre runde i Quail Hollow, verdensenerens andre turnering etter comebacket, ble et sant mareritt for Tiger Woods.

- Det verste er at jeg ikke spilte så dårlig første ni, men misset mange gode muligheter på greenene. På hull 10 misset jeg greenen med bare en fot, gikk i bunkeren - og en mulig birdie ble en bogey. Derfra og ut var det bare ikke godt nok, sa Tiger Woods etterpå.

- Hva skal du gjøre nå fram mot The Players neste uke, spurte reporteren.

- Nå skal jeg hjem å trene litt på rangen, så får vi se, svarte Tiger.

Scorekortet over forteller alt. Etter 36 slag (par) på front nine, gikk Tiger på 43 slag på siste ni, en runde på 79 slag.

Med +9 etter to runder - hans høyeste score som profesjonell spiller - var Woods hele åtte (!) slag fra å klare cuten. Det var hans første missede cut på fem år. Bare hans sjette missede cut siden debuten på PGA Tour i august 1996.

Verdens beste golfspiller traff bare seks fairwayer (21%) på de to rundene. Det gikk til venstre og høyre. Det var lett å se at Tiger kjempet en tøff kamp med seg selv for å beholde fatningen. Noe han klarte. Og etterpå stilte han til intervju.

Det var iallfall hyggelig og imponerende nok.

 

FRA TORSDAG:

Det ble ingen lykkelig start for verdensener Tiger Woods da Quail Hollow Championship åpnet i Charlotte, North Carolina torsdag. Riktignok gjorde han birdie på det første hullet (hull 10, han startet på back). Men deretter utviklet runden seg til en "blodig" affære.

Tiger måtte tåle tre bogeyer og en dobbeltbogey før han endelig fikk stoppet blødningen. Etter 18 spilte hull endte han to over par, og dermed kjemper han en kamp for å klare cutten når andrerunden spilles i morgen.

Allerede på innspillsdagen viste Tiger Woods ustabilitet fra utslagsstedet, et problem han har slitt med i en lengre periode. Driven går til høyre og venstre, og torsdag forplantet spredningen seg tidvis over på jernspillet også.

- Det var mye å tenke på for meg der ute. Jeg måtte finne ut hvor ballene mine tok veien. Men jeg prøver. Det er vanskelig å holde meg selv i en turnering med misser som dette, sa han etterpå.

Bo van Pelt åpnet med en sterk 65-runde og leder turneringen.

Henrik Bjørnstad startet sent, og gikk sin første runde på even par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.