Nå smiler Furyk igjen

I STØTET: Jim Furyk (t.h.) i godt humør sammen med Paul Casey. Han deler førsteplassen med Luke Donald (bilde 2) mens Phil Mickelson var i mye trøbbel fredag (bilde 3). Foto: All Over Press

Jim Furyk sjekker nok vekkeklokka både lørdag og søndag.

Med en bogey-fri backnine og en runde fem under par klatret Jim Furyk opp på toppen av resultatlista etter to dagers spill i Tour Championship fredag. Riktignok deler han den ledelsen med engelske Luke Donald, men Furyk er nå favoritt til å vinne FedEx Cup sammenlagt - og sikre seg førstegevinsten på utrolige 10 millioner dollar.

- Det er utrolig mange penger, sier Jim selv. - Men jeg kan ikke tenke på det. Jeg må bare fortsette å spille mitt spill, helst mitt gode spill.

Han må også tenke på å stille vekkeklokka. Som kjent forsov Furyk seg til den første turneringen i FedEx Cup og ble diskvalifisert fra denne. Dermed falt amerikaneren fra 3. plass til 6. plass i sammendraget. De neste ukene skremte han ingen ved å falle videre ned til en 11. plass.

Men nå er Furyk tilbake i førersetet. De nærmeste konkurrentene har feilet i The Tour Championship, blant dem Phil Mickelson, som har en alle tiders mulighet til også å ta over førsteplassen på verdensrankingen denne helgen. Men da må spillet skjerpes. Etter en 73-runde fredag, falt Mickelson syv plasser, ned til 13. plass, ni slag bak ledende Furyk og Donald på -8.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.