Nadal kunne vært golfspiller

GOD MED BALL: Rafael Nadal er, i tillegg til å være en av verdens beste tennisspilere, også en habil golfspiller. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Tennisesset Rafael Nadal lekte med tanken på å bytte ut racketen med golfkøller.

Det innrømmer den tidligere verdenseneren i sin nye bok "Rafa", skriver Associated Press. Boken ble lansert i USA tirsdag.

Spanjolen var langt nede på grunn av en fotskade som han trodde ville ødelegge karrieren hans, "uten appetitt på livet", og på det tidspunktet lekte han med ideen om å begynne med golf på heltid isteden.

Han er også åpen på hvor vanskelig han syntes det var da foreldrene skilte lag.

- Jeg var deprimert og hadde liten entusiasme, forteller han.

Disse problemene førte til hans eneste tap på sju opptredener på Roland Garros i 2009, og at han trakk seg fra Wimbledon senere den sommeren.

- Knærne mine var den umiddelbare årsaken, men jeg visste at røttene stakk dypere og det egentlige problemet lå i hodet mitt.

Mental styrke er nøkkeltemaet i boken. Nadal blir sett på som en av de beste til å komme tilbake etter problemer, enten de er fysiske eller psykiske.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.