Nære på for Bjørnstad

ROUTE 66: Henrik Bjørnstad åpnet med en 72-runde, så ble det 66 slag på den andre. Dermed må han se US Open fra TV-kroken. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Henrik Bjørnstad var svært nærme å kvalifisere seg til US Open.

Norges beste mannlige golfspiller deltok i mandagens kvalifisering i Memphis, der han gikk sin første runde på 72 slag. Andrerunden gikk han på knallsterke 66 slag, og hadde han gjort det også på førsterunden ville han fått en av de forjettede plassene til sesongenes høydepunkt på Pebble Beach. Totalt ble det to slag for mye på nordmannen.

Isteden gikk plassene til Hudson Swafford, Richard Barcelo, Deane Pappas, Mathias Gronberg, Paul Goydos, David Frost, Morgen Hoffmann (amatør), Shaun Micheel, J.J Henry og Brandt Snedeker.

Trøsten for Henrik må være den gode andrerunden, i tillegg til at spillere som Justin Rose og Rickie Fowler, henholdsvis nummer en og to i helgens Memorial Tournament, heller ikke klarte å komme seg igjennom det trange nåløyet.

- Å være med i teten i en turnering tærer på kreftene, og dette er min tredje uke på rad der jeg spiller. Nå gleder jeg meg til litt fri. Det hadde vært fint å få spille i US Open, men det er sånt som skjer, oppsummerte Fowler.

Totalt var det 13 kvalifiseringsturneringer rundt omkring i USA mandag. 156 spillere deltar i turneringen som begynner 14. juni.

P.S NFL-quarterbacken Tony Romo klarte ikke å kvalifisere seg til US Open. Han trakk seg midtveis på den andre runden etter at han åpnet med en kvadruppel bogey.

P.P.S Andre kjente navn som kvalifiserte seg mandag: Stuart Appleby, Aaron Baddeley, Bo Van Pelt, Davis Love III, Derek Lamely, Eric Axley, Jason Gore, Arjun Atwal og Tom Lehman.

Kilde: Associated Press

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.