Nærmer seg Europa-touren

NÆRME MÅLET: Knut Børsheim (bildet) må gå en virkelig dårlig runde torsdag om han ikke skal sikre Europatour-kortet for neste sesong. Espen Kofstad er på sin side avhengig av en solid sisterunde. (Foto: Christian Døvle)

Knut Børsheim er med i tetkampen i Q-school-finalen. Espen Kofstad ligger ett slag bak grensen av de som sikrer kortet.

Norsk Golf fulgte de to norske håpene live under onsdagens femterunde av Q-school-finalen på PGA Catalunya Resort i Spania, og med en runde igjen å spille må vi si oss meget godt fornøyd med nordmennenes muligheter til avansement til Europas gjeveste golftour.

Til tross for at det ikke ble noen hole-in-ones leverte Knut Børsheim nok en fantastisk runde, der han viste stor mental styrke mot slutten av dagen. Etter å ha spilt seg opp til andreplass og fem under par etter tolv spilte hull, dro bergenseren på seg en dobbelbogey og en bogey som gjorde at han falt tilbake på resultatlisten. 

Likevel klarte han å dra seg opp i nakkeskinnet, og avsluttet med to birdies på de siste fire hullene. Med -4 for dagen er han nå 14 under totalt, og deler en knallsterkt syvendeplass, åtte posisjoner over der han startet dagen. Han har kun fire slag opp til engelskmannen David Dixon i tet, og en solid margin på syv slag ned til 34. plassen. Det er disse som er ett slag utenfor de 30 som sikrer Europatour-spill neste sesong, og Espen Kofstad er en av disse.

I motsetning til Børsheim klarte dessverre ikke Losby-golferen å avslutte runden på positivt vis. Kofstad var tre under for dagen med tre hull igjen å spille, men med bogey-dobbelbogey-bogey-avslutning måtte han signere for en over par og 73 slag. Dermed falt han fra 13. til 34 plass på bare noen få minutter. Heldigvis har han bare ett slag opp til den magiske grensen, og har alt å spille for i morgen.

- En fantastisk arbeidsdag for Knut. Det blir en nervepirrende sisterunde, sier landslagstrener Øyvind Rojahn til Norsk Golf. I et intervju med Nettavisen understreker han at ingenting er avgjort for Børsheim sin del, til tross for at det ser veldig lyst ut. 

 - Ingenting er umulig i golf, det så vi på hull 13 og 14 i dag. Men han har marginene med seg om dagen, og har forhåpentligvis et ønske om å havne så høyt som mulig. Det er stor forskjell på å bli nummer fem og 25, selv om 30 kvalifiserer seg. 

Om Espen Kofstads muligheter for avansement, sier han:


- Espen har levert i hele år, egentlig, men fikk en jævlig kjedelig avslutning på runden i dag. Men han ligger egentlig ganske godt an. Han har høy kapasitet og spiller han bra i morgen, så kan han komme med. Men da må han levere minst en runde på to slag under par. Helst mer, sier landslagstreneren.


Norsk Golf vil følge spillerne med fortløpende oppdateringer fra avslutningsrunden torsdag. Kofstad slår ut kl. 09:20 mens Børsheim starter 10:55.


Tror du både Knut og Espen sikrer kortet? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!

 

Runde 4

"Kong Knut Børsheim" - Europeantour.com sitt nye kallenavn på Knut Børsheim kunne ikke passet bedre. For andre dag gjorde han hole-in-one i Spania! Både han og Espen Kofstad har kurs mot Europa-touren.

For en uke det har vært så langt i Q-School-finalen på PGA Catalunya Resort! Etter fire runder har begge våre to håpefulle nordmenn klart cuten, og begge ligger fortsatt innenfor grensen av de 30 spillerne som sikrer Europatour-kortet for neste sesong. Og det er Knut Børsheim på 15. plass som har stjålet overskriftene i golf-Europa denne ettermiddagen. Igjen er det takket være femmerjernet.

På det 16. hullet gjorde han hole-in-one for andre dag på rad - en fantastisk prestasjon!

- Det var utrolig digg. Jeg slo et sykt bra slag som kom ut helt perfekt. Det var spesielt deilig med tanke på at det var noen hull før hvor jeg surret og ikke fikk betalt for gode slag. På hullet 15 hadde jeg putt for eagle, men endte med å treputte for par, forteller hovedpersonen selv til Norsk Golf.

- Spillet sitter veldig bra, selv om jeg slo noen løse slag på back nine. De hullene jeg gjorde bogey på var jeg aldri i nærheten av å gjøre par, sier han.

Børsheims runde på fire under par åpnet strålende, og etter halvspilt runde var han fem under for dagen. På back nine skulle det komme tre bogeys, men esset gjør at han likevel klatret 24. plasser opp leaderboardet til ti under totalt. Han har kun seks slag opp til teten, og tre opp til en pallplassering.Han sier at han som de fleste andre i hans situasjon merker et visst press, men at han bare trives med det. Han ser lyst på både hans egne og Espens muligheter for å sikre Europatour-kortet.

- Begge spiller veldig godt, og det ser bra ut så langt, sier han.

Børsheims unike prestasjon har heller ikke gått ubemerket hen hos internasjonale golfmedier. På sin Twitter-profil skriver europeantour.com:

"Would you believe it, King Knut Borsheim has only gone and notched his second hole in one of the week. The young Norwegian's got ace-itis."

- Totalt sett en fantastisk fjerderunde. Knut har vist styrke i dag, sier landslagstrener Øyvind Rojahn til Norsk Golf. Han følger Espen og Knut fra sidelinjen i Spania denne uken.

To slag bak Børsheim ligger Espen Kofstad, som til tross for at han falt ti plasser må være meget godt fornøyd med hvordan han avsluttet dagen. Etter 12 spilte hull lå han fire over for runden, men med en mesterslig avslutning med fire birdies på de syv siste hullene reddet han en runde på par og ligger nå på 25. plass.

- Espen har vist styrke ved å klare å kjempe seg tilbake fra en litt kjip start. Dette blir utrolig gøy og spennende å følge videre!, avslutter Rojahn. 

Har du hørt om noen andre som har gjort hole-in-one i en og samme turnering? Vi vil gjerne høre om det i kommentarfeltet under!

 

Runde 3

Både Espen Kofstad og Knut Børsheim leverte godkjente runder i Spania mandag, men med flere lave runder i feltet falt de likevel nedover resultatlisten.

Etter halvspilt turnering befinner Espen og Knut seg nå på 15. og 39. plass, etter runder på par og en under.

Børsheim sin runde var av det begivenhetsrike slaget. Med birdie på det første hullet, fulgte han så opp med tre strake par. Deretter, på det femte hullet, banens 14., kom dagens desiderte høydepunkt.

- Det var et bra slag. Jeg brukte 5'er-jern og det var 230 yards. Da vi kom frem kunne jeg ikke se ballen ved flagget. Det var deilig, sier bergenseren til tv2.no.

Han forteller at det er over syv år siden sist han gjorde hole-in-one.

Esset ble fulgt opp med tre par før han rundet av første halvdel av runden med birdie. På hans 12. hull kom dessverre det som skulle ødelegge en meget sterkt score. Med kvadruppel-bogey var han plutselig tilbake på par for dagen. Derfra og inn klarte han heldigvis å samle seg, og reddet en god score med fem par og en birdie. Totalscoren på seks under par gjør at han er ett fattig slag bak de 30 som sikrer Europatour-kortet etter seks runder.

To slag foran han ligger Espen Kofstad som falt fra 5. til 15. plass med sin par-runde. Han gjorde fire birdies, fire bogeys og resten par på sin runde.

Q-school-finalen går over to forskjellige baner. Tirsdag skal spillerne i aksjon på den vanskeligste av de to banene, noe Børsheim og Kofstad vanligvis trives med. Børsheim krysser fingrene for at begge er blant topp-30 når torsdagen er omme.

- Siden vi reiser sammen hadde det vært litt kjedelig om bare én av oss greide det. Jeg tror det ville vært bra for norsk golf om begge greide å kvalifisere seg. Det er nok kjedelig å reise rundt alene, og jeg tror det er det som har plaget mange andre før, avslutter han overfor TV2.

 

Runde 2

Espen Kofstad deler femteplassen etter to runder av Q-school-finalen i Spania. Også Knut Børsheim er fortsatt i rute.

Søndag ble en dag der Espen Kofstad og Knut Børsheim bevegde seg i hver sin retning på leaderboardet på PGA Catalunya Resort. De to nordmennene startet sine runder på banens tiende hull, og med 12. plass som utgangspunkt for dagen kom de begge godt i gang. 

Børsheim åpnet med tre strake par, før han fulgte opp med to birdies på rad på hans femte og sjette hull. De ble imidlertid annulert av to bogeys på det 8. og 9. hullet, men svarte umiddelbart med to nye birdies på de to påfølgende hullet. På det 14. og 15. hullet ble det atter en gang to strake bogeys, men med en psykologisk viktig birdie på det siste hullet kunne han signere scorekortet for en under par.

- J***** nice birdie på siste. Veldig vanskelig hull. Lå i bunkerkant etter driver, lurte ballen inn på green og satt en 8 meter nedover med masse break. God følelse før morgendagen, skrev bergenseren på sin Facebook-profil etter runden.

71-runden gjør at han falt 14 plasser på leaderboardet, men med fem under totalt og delt 26. plass er han fortsatt innenfor de 30 som sikrer Europatour-kortet.

Tre slag foran Børsheim imponerer Espen Kofstad, som leverte en nærmest feilfri runde søndag. Etter en fantastisk første halvdel av runden med fire birdies og fem par, gikk det litt tregere på hans siste ni hull. Det ble bogey på det 13. hullet, men med fire par og en birdie på de siste fem hullene ble det til slutt 68 slag. Dermed deler han femtelplassen på -8, og har fem opp til engelskmannen Sam Hutsby i tet. To slag bak han befinner landsmannen Andy Sullivan seg, mens svenske Peter Gustafsson og David McKenzie fra Australia deler tredjeplassen på ni under.

Dermed er det so far so good for våre to norske håp, men vi minner om at mye golf gjenstår. Det skal totalt spilles seks runder, og med 72 hull igjen kan mye skje. 

 

Runde 1

Espen Kofstad og Knut Børsheim deler 12. plassen etter første runde av Q-school-finalen i Spania.

De to nordmennene er i gang med årets siste mulighet til å sikre Europatour-kortet for neste sesong, og etter den første av totalt seks runder på PGA Catalunya Resort deler Espen Kofstad og Knut Børsheim 12. plassen.Det er meget jevnspilt på toppen av leaderboardet, og selv om engelskmannen Sam Hutsby allerede nå har en fått en luke på tre slag i tet, deler hele åtte spillere fjerdeplassen, og 14 spillere 12. plassen. Hutsby noterte seg for en fantastisk runde på 10 under par, mens Børsheim og Kofstad er fire under (68). 

Selv om de to nå deler samme plassering, var deres scorekort langt fra like. Etter å ha åpnet runden med seks par og en bogey snudde Losbys Kofstad spillet sitt, og noterte seg videre for tre birdies, en eagle og resten par. Børsheim sitt scorekort var av det mer fargerike slaget.

Les også: Snart skal det avgjøres 

Etter en fantastisk start på runden med -6 etter ti hull, spilte han seg raskt opp i tetkampen. Dessverre falt han nedover leaderboardet igjen med bogey på det 12. og en lei dobbelbogey på det 15. Heldigvis reddet han seg inn med birdie på det siste hullet, og sikrer at han i det minste avslutter dagen med en god følelse.

Delt 12. plass betyr at den norske duoen ligger trygt innenfor grensen av de totalt 30 spillerne som kvalifiserer seg til Europas gjeveste selskap neste år. Det vil settes en cut først etter fire runder. Da vil de 75 beste og like avansere til den femte og sjette runden.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.