Nedtur for EM-damene

Raachel Raastad var den eneste som fikk spille videre i EM for damer. 

Raastad var den eneste av de fem norske spillerne i EM i Tsjekkia som klarte cuten, men det var bare såvidt. 

Sin beste runde hadde hun med 70-runden første dag, men hun klatret ti plasser på resultatlista også med sisterunden på 75 slag. 

En 47.-plass ble dermed beholdningen fra EM ettersom både Solveig Helgesen, Tonje Daffinrud, Lene Mørch-Hafsten og Marita Engzelius misset cuten. 

 

 

DAG TO: 

Ingen god norsk dag i dame-EM i Tsjekkia, men et lyspunkt var det. 

Tonje Daffinrud, som betegnes som et av de store norske talentene for framtida, spilte ti over par i går og lå langt nede på lista. Hun forbedret seg kraftig i dag, og spilte en 73-runde også hun. Dermed er hun 11 over totalt, og på 108.-plass. 

Rachel Raastad falt fra sjetteplass til 33.-plass. Med to over par totalt, er hun likevel beste norske jente. 

Lene Hafsten-Mørch er tre over par etter en 73-runde i dag, og er nummer 43. Solveig Helgesen er nummer 95, ni slag over par. 

Leder gjør spanske Marta Silva, åtte under par. 

 

FØRSTE DAG: 

Rachel Raastad ligger på delt sjetteplass EM for damer etter første dag. 

21.-24. juli arrangeres Europamesterskapet for damer individuelt i Tsjekkia. Etter første dag ligger Kjekstad-golfer Rachel Raastad på delt sjetteplass etter å ha gått banen to under par.

Norge stiller med følgende lag:

Tonje Daffinrud, Vestfold GK, Marita Engzelius, Oslo GK, Rachel Raastad, Kjekstad GK, Solveig Helgesen, Bjørnefjorden GK

og Lene Hafsten-Mørch, Asker GK

 - Vi har over 35 grader, sol og vindstille, så spillerne blir virkelig satt på prøve, forteller landslagstrener Jonas Lilja som følger damene i Tsjekkia. Varme til tross, stemningen er god og alle er topp motivert.

 - Vi har i hvert fall aircondition på rommet i motsetning til flere andre nasjoner, sier Lilja.

 Om EM

International European Ladies Amateur Championship er en åpen turnering i regi av European Golf Associaton, og det spilles 72 hull slagspill over fire dager med en cut etter to dager. Turneringen spilles på Golf Resort Kuneticka Hora i Tsjekkia.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.