Nedtur for Erik Compton

GOD ÅPNING: Eric Compton åpnet sterkt i Greenbrier Classic, men på sisterunden gikk det meste galt. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Norskættede Erik Compton fikk en solid nedtur under siste dag av Greenbrier Classic.

Erik Compton, som spiller golf med sitt tredje hjerte etter to transplantajoner, drømmer om å vinne på PGA-tour. I helgen var det lenge mer håp enn drøm, men det hele brast på sisterunden søndag.

Med en runde på 77 slag raste Compton nedover listene, og endte til slutt nest sist av de som klarte cuten, med bare John Daly bak seg.

Uheldig for Compton, som er avhengig av invitasjoner eller opp 10-plasseringer for å få spille på dette nivået.

Forhåpentligvis kan Compton reise seg nok en gang. Det kommer flere sjanser.

Fra lørdag: Med en ny tredjerunde på 68 slag er det fortsatt håp, men avstanden opp til toppen i The Greenbrier Classic begynner å bli i største laget for mannen alle snakker om på PGA-touren denne helgen.

Erik Compton har nå sju slag opp til ledende Jeff Overton før sisterunden søndag. Overton noterte en 66-runde lørdag, spiller stødig golf og blir hard å slå for Compton, som jakter sin store drøm - en seier på PGA-tour.

Fra tidligere: Compton tok teten i The Greenbrier Classic etter sin åpningsrunde på sju under par. Han delte ledelsen med Matt Every.

Fredag mistet han riktignok ledelsen til Jeff Overton som gikk en kanonrunde på 62 slag. Compton, med norsk mor og familie i Stavanger, leverte en 68-runde. Det er mer enn nok til å henge med i toppen. 

Før tredjerunden lørdag ligger Compton på delt tredjeplass. Han måtte også se seg forbigått av Boo Weekley, som med sin 63-runde for alvor meldte seg på i kampen om seieren. For Henrik Bjørnstad gikk det ikke fullt så bra. Etter to 73-runder er han ute av turneringen.

Men det er likevel Compton alle snakker om.

Han håper at fokuset en dag vil bli på hans golfspill, ikke de to gangene han lurte døden eller hvordan det andre hjertet han har fått transplantert, nå banker i kroppen hans.

Men han godtar det enn så lenge.

Kardiomyopati
- Jeg slo noen veldig gode slag, hadde et par gode putter, og runden utviklet seg deretter, sa 30-åringen etter runden. Comptons runde var hans beste på 24 starter på PGA-touren.

Compton ble diagnostisert med kardiomyopati som barn, hvilket er en sykdom som rammer hjertemuskelen. Comptons første hjerte kom fra en 12 år gammel jente som ble drept av en fyllekjører. For litt over to år siden begynte han imidlertid å kjenne smerter i bryster da han var ute på fisketur. Han visste med en gang hva som var i ferd med å skje. Han kjørte seg selv til sykehuset, ringte foreldrene sine underveis for å si det han trodde skulle være hans siste ord, men legene klarte å redde ham. Et nytt hjerte ble tilgjengelig da en 26 år gammel mann fra Ohio ble drept i en motorsykkelulykke.

Compton, som giftet seg og fikk et barn etter den andre transplantasjonen, møtte foreldrene til sin siste hjertedonor under Memorial Tournament. Ofte når Compton spiller, drar han til lokale sykehus. Og han er virkelig blitt kjent etter at han kvalifserte seg for US Open.

20 piller daglig
- Det er utrolig hvor mange som har tatt kontakt etter US Open, mennesker med problemer, som har mistet noen, som har vært organdonorer eller mottakere, sier han.

Compton, som må ta 20 piller om dagen, har akseptert at hans nær-døden-erfaringer gjør ham interessant for folk.

- Jeg vil ikke si at jeg går rundt og er redd. Hvis du gjør det, går du på 85 slag her ute. Jeg har vært nødt til å takle død flere ganger. Men jeg prøver bare å nyte tiden og den gode runden jeg hadde i dag. Det er selvfølgelig annerledes fordi jeg gikk sju under, og nå snakker vi om helsen min. Jeg skjønner at det er en større story. Det påvirker så mange, mener han.

Comptons beste plassering før The Greenbrier Classic var en 30. plass i Bay Hill. Han har misset cuten i sine to siste turneringer.

Langt fram for Bjørnstad
- Noen spillere misser cuten seks-sju ganger på rad, og så går de hen og vinner. Jeg vet jeg er en god spiller, og jeg føler alltid at hvis jeg bare fortsette å prøve, så kommer det til å skje noe bra.

Det kan skje noe bra denne uken.

Kilde: pgatour.com
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.