Nedtur for Ventura

KLATRER: Kristoffer Ventura ligger på 11. plass før finalerunden i European Amateur på Carton House i Irland. (Foto: Christian Døvle)

Opptur ble vendt til nedtur for Kristoffer Ventura i Irland lørdag.

Puttene kranglet seg til for Kristoffer Ventura og flyten forsvant under Europamesterkapet på Carton House i Irland i dag, og den unge golferen gikk dessverre på en smell.  Han gikk i ball med hjemmefavoritt Alan Dunbar som vant the Amateur Championship på Royal Troon i juni, og det var både publikum, TV-kameraer og leaderboard på plass. 

- I blant er golf brutalt, skriver Niklas Diethelm i en tekstmelding til Norsk Golf:  – Det ble aldri noen magi idag, men det finnes mye godt i denne 17-åringen , så han kommer sterkt tilbake, er oppsummeringen fra landslagstreneren.

Ventura endte på en 50 plass med 82 slag idag og en samlet score på +5. I toppen ble det dobbel walisisk: Vinner ble Rhys Pugh  som idag gikk på 66 slag og - 11 totalt, fulgt av James Frazer på -10. 

Runde 3

Kristoffer Ventura fortsetter sitt gode spill i Irland. I dag: 68 slag! 

– Kristoffer spiller stabilt fra tee og putter fantastisk. Dette melder en entusiastisk landslagstrener Niklas Diethelm fra European Amateur Championship i Irland. Idag leverte Ventura et scorekort fritt for bogeys. Han var også på nippet til å sette ytterligere to birdies, på henholdsvis hull 15 og 18 som begge er par 5 og som han nådde inn på to.

– Ventura er god og han utvikler seg hele tiden, sier Diethelm. 

Mathias Scjølberg spilte 76 slag i dag og greide dermed ikke cuten som gikk to over par.

Beste runde idag ble spilte av waliseren James Frazer som avsluttet på 62 slag med en eagle. MEd dette ligger han på en 4. plass.  Nok en svenske, Pontus Widegren har spilt seg opp i teten med en 65-runde, og ligger sammenlagt på -13, seks slag bedre enn Kristoffer Ventura. 

Siste runde i dette mesterskapet spilles i morgen på Carton House Golf Club utenfor Dublin. 

Runde 2

De norske juniorene Kristoffer Ventura og Mathias Schjølberg kjemper bra i EM for amatører i Irland.

144 golfspillere spiller om tittelen i det internasjonale European Amateur Championship 2012 som spilles på Carton House, rett utenfor Dublin i Irland 8 - 11 august. De norske spillerne Kristoffer Ventura, Moss &Rygge GK og Mathias Scjølberg, Oslo GK spilte henholdsvis 76 og 71 slag i første runde onsdag. 

I andre runde idag - torsdag - gjør Ventura en dobbelbogey på hull to, men så tar han rev i seilene og slår til med åtte birdies og 67 slag. – Det er helt herlig, sier landslagstrener Niklas Diethelm som følger de norske gutta.

Mathias har kjempet seg inn på 74 slag i dag med bra nærspill og putting, og han ligger nå på +1 og 56. plass, mens Ventura ligger en under og dermed på en fin 35. plass. 

Og det er et tøft startfelt i dette europamesterskapet. Svenske Daniel Jennevret (22) tok ledelsen igår med en kanonrunde på 64 slag, noe som er en tangering av banerekorden som er designet av Colin Montgomery. Svensken gjorde ikke mindre enn seks birdies og en eagle, og dette ga ham to slags ledelse på bl.a. Garrick Porteus fra England og Thomas Pieters fra Belgia.   

Jennevret har fortsatt sitt gode spill i dag og ligger fortsatt i tet på -10. 

Tittelforsvarer Manuel Trappel fra Østerrike startet dagens andre runde hele 15 slag bak lederen, og er også nå godt bak de to norske juniorene, med +8 sammenlagt. 

Dagens beste runde ble spilt av regjerende British Amateur Champion Alan Dunbar med åtte under par og tangering av banerekorden, slik som Jennevret tangerte Damian Mooneys rekord onsdag.

Det er for øvrig verdt å nevne at Rory McIlroy, som nå ligger i toppen på PGA Championships, vant dette mesterskapet i 2006, noe som sikret ham en plass på The Open på Carnoustie i 2007. Sergia Garcia vant tittelen i 1995, Carl Petterson vant i 2000, mens spillere som Graeme McDowell og Lee Westwood snuste på tittelen før karrierene derse som profesjonelle tok av.

Cuten i mesterskapet  er etter tre runder, altså fredag.  

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.