Nervepirrende avslutning i vente

NERVEPIRRENDE: Det blir en spennende avslutningsrunde for Espen Kofstad og de andre norske spillerne i Tyskland lørdag. Foto: Tom Erik Andersen.

Det blir en spennende avslutningsrunde for de norske q-school deltagerne i Tyskland lørdag.

Syv nordmenn deltar denne uken i første del av kvalifiseringen til neste års Europa- og PGA Tour. Det er en lang og tøff vei spillerne må gjennom, og nåløyet er trangt. I Tyskland og Skotland har de spilt første ledd av totalt fire kvalifiseringsturneringer.
I Fleesensee, Tyskland er Espen Kofsad, Elias Bertheussen og Christian Aronsen i aksjon. Etter åpningsrunden lå de alle innenfor de tolv beste på resultatlisten. Kofstad som lå på 5. plass etter første runde med en 69-runde har fulgt opp med 74- og 72-runder som tar ham til en under par for turneringen. Han ligger for øyeblikket på 15. plass, innenfor grensen av de 23 spillerne som sikrer avansement til neste steg. 
To slag bak ham ligger Christian Aronsen på den kritiske 23-plassen. Han gikk fredagens runde på 70 slag, to under par og klatret dermed noe fra torsdagens plassering. Han ligger akkurat på vippegrensen av spillere som avanserer, og det blir en nervepirrende avslutning for Grønmogolferen. Spennende blir det også for Elias Bertheussen som følger på 32. plass. Trønderen ligger to over par for turneringen med runder på henholdsvis 71, 75 og 72 slag. Han har kun ett slag opp til kvalikplass, så han har fortsatt mye å spille for lørdag. Canadieren Matthew Bliss leder turneringen så langt med ni under par. 
I Skottland har Dennis Den Roover og Øystein Engevik hatt en tung uke. Dundonald Links har bydd på store vanskeligheter for spillerne og gitt dem en real linksutfordring. Etter to spilte runder lå Den Roover og Engevik 21 og 23 over par for turneringen, og røk dermed ut av turneringen. 
 
Resultater:
Tyskland (Aronsen, Kofstad, Bertheussen)
Skotland ( Den Roober, Engevik)

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.