Nest best for femte gang

SESONGENS TOER: Suzann Pettersen er blitt nummer to fem ganger på LPGA-touren denne sesongen. (FOTO: Getty Images)

Ti ganger på topp ti, men for femte gang denne sesongen måtte Suzann Pettersen "nøye" seg med andreplass på LPGA-touren.

Andreplasser på verdens beste golftour for kvinner er definitivt ikke noe å kimse av, men vi tipper at Pettersen kunne tenkt seg en seier etter hvert. Hun forbedret scoren fra tredjerunden (72), og stablet sammen en bogeyfri 69-runde søndag.

Stabilt og solid godt spill og gode plasseringer gjør at Tutta snart må være den beste spilleren på LPGA denne sesongen som enda ikke har vunnet. Likevel, ti topp ti-plasseringer på 14 starter sier alt om hvilket nivå den norske jenta er på. 

Pettersen var tittelforsvarer i Canadian Women's Open, og sa tidligere i uka at hun følte seg i god form. Det var imidlertid lite å gjøre med Michelle Wie, som tok sin andre LPGA-seier i karrieren, den første denne sesongen. Wie ledet fra første runde og ga aldri fra seg ledelsen. Til slutt endte hun tre slag foran Pettersen, som delte andreplassen med Kristy McPherson og Jee Young Lee. 

Wie endte tolv under par sammenlagt etter 70 slag på finalerunden. Pettersen & co var ni under par til slutt.

- Det var skuffende. Jeg hadde mine sjanser på veien inn. Men jeg forsøker. Det er alt jeg kan gjøre. Og selv de gangene jeg ikke føler meg bra med spillet mitt, er jeg likevel med og kjemper. Nå ser jeg fram til en uke fri, sa Tutta etterpå.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.