Nesten gull av Leonard

VAR I SONEN: Justin Leonard, her fra en turnering tidligere i år, var virkelig i sonen på de første 11 hullene av runde tre lørdag. (Foto: Getty Images)

Justin Leonard kunne gitt begrepet "moving day" en ny dimensjon.

Justin Leonard begynte runde tre på 31. plass. 11 hull senere ledet han, blant annet etter to eagles (han senket innspillet på hull seks). Da var han åtte under par for dagen, og det til tross for en bogey på hull ni.

Dessverre for amerikaneren ble det en dobbeltbogey på hull 14 og en enkel en tre hull senere, hvilket omgjorde en spektakulær runde til noe litt under fantastisk.

Men likevel - en runde på fem under par betyr at Leonard er i god posisjon til å klatre ytterligere på den siste runden. Han ligger på delt åttendeplass, fire slag bak den ledende duoen Bryce Molder og Anthony Kim.

Det er bare fem slag som skiller de 20 første spillerne, hvilket borger for en svært spennende avslutning søndag.

Charl Schwartzel imponerte også stort med en 67-runde lørdag, og han klatret i likhet med Leonard inn blant de ti beste. Der befinner også Padraig Harrington og Lee Westwood seg, blant andre. Særlig Westwood viste styrke lørdag, etter at han hadde brukt 41 slag på sine første ni hull. Inn brukte han 31...

Phil Mickelson klatret 21 plasser lørdag, men ligger likevel ni slag etter teten. Ernie Els, som har imponert så voldsomt den siste tiden, har nå gått to svake runder på rad, og han ligger på en delt 62. plass før siste spilldag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.