- Det er nesten ikke til å tro

UNGDOMMEN KOMMER: Adam Scott var selv svært lovende i sin ungdom. Men det er ingenting i forhold til dagens ungdom, mener han. (Foto: Harry How, Getty Images)

Adam Scott gnir seg i øynene.

Det har vært skrevet opp og ned - og i mente - om Rory McIlroy og Ryo Ishikawa de siste dagene. Kanskje ikke så rart, når man tar i betraktning det faktum at de bare er henholdsvis 21 og 18 år, og når man tenker på måten de vant hver sine turneringer sist helg.
Mens McIlroy knuste verdenseliten med sin 62-runde i Quail Hollow Championship søndag, gjorde Ishikawa det i minst like imponerende stil på den japanske touren, der han avsluttet med en runde på 58 slag.
Nei, det er ingen skrive- eller trykkfeil.
- Var ikke i nærheten
Det gror med andre ord godt bak Tiger Woods & co i verdenstoppen. Enda bedre blir det når vi tenker på at Matteo Manassero, det italienske stjerneskuddet, gjør sin proffdebut i BMW Italian Open denne uken i en alder av 17.
Adam Scott, selv et stort talent i sin tid, husker tilbake på dagene da han var omtrent på samme alder.
- Jeg hadde ikke engang kommet meg rundt på 90 slag på Augusta da jeg var 16, sier han, og tenker på unge Manassero igjen, som klarte cuten i Masters mens han fortsatt altså bare var 16 år.
- Og jeg mener det. Jeg var ikke i nærheten av hans nivå da jeg var på hans alder.
Scott ble proff da han var 20, og fikk kortet på Europatouren i løpet av åtte turneringer. Han klatret til nummer tre i verden på det høyeste, og han har vunnet 15 ganger rundt omkring i verden, blant annet på Sawgrass, der helgens The Players Championship som vanlig går av stabelen.
Den triumfen oppnådde han da han var 23.
Et mønster
Scott ser en trend eller et mønster når han ser på sin egen og flere av sine jevnaldrendes utvikling, kontra det som skjer i dag.
- Enhver generasjon lærer fra den som var før. Tiger vant tidlig, og Sergio lærte av det. Jeg gjorde det samme relativt tidlig. Nå har du spillere som Rory og Ryo. De har lært fra folk som Tiger. Se på Ryo. Han har gjort det i tre år allerede, og han er bare 18. Han har allerede deltatt i President's Cup. Det er nesten vanskelig å begripe, sier Scott.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.