Ni nordmenn videre

NI VIDERE: Eirik Tage Johansen (bildet) er sammen med Paul Nilbrink den høyest plasserte norske spilleren på Hauger. (Foto: Christian Døvle)

Ikke lenger noen norske spillere topp-ti, men Eirik Tage Johansen og Paul Nilbrink har kun fire slag opp til toppen.

De to deler 12. plassen i Norwegian Challenge, hvor snaue halvparten av de norske spillerne som stod på startlisten klarer cuten. Og det ble noen nervepirrende timer i løpet av dagen for å se hvor cuten endte.

Eirik Tage Johansen delte tredjeplassen før dagens andrerunde, men falt til 12. plass etter at en trippelbogey ødela mye av runden. Likevel var han relativt fornøyd med dagen.

- Jeg løftet spillet mitt bra etter den smellen, og det er jeg fornøyd med. I morgen må jeg bare kjøre på, sier han til Norsk Golf etter runden.

Han ligger fem under par, akkurat der han startet dagen. Der har han selskap av Paul Nilbrink som nå føler han igjen kan vinne på Challenge-touren. Hans forrige seier kom for 11 år siden, og han står til sammen med to Challenge-seire.

- Jeg har spilt veldig bra fra tee til green og i dag traff jeg alle fairways. Men jeg har mye å gå på på par 5-hullene. Der taper jeg en del slag i forhold til feltet og hadde det ikke vært for de hadde jeg nok vært helt i toppen. Men jeg har gitt meg en god sjans til å vinne turneringen. 

- Vi veteranene får prøve å vise de unge gutta hvordan de skal gjøre det!, sier han.

Espen Kofstad falt tidligere i dag ned til en under par på resultatlisten og 56. plass totalt, noe som til slutt skulle vise seg å være akkurat på cutgrensen. Der endte også Elias Bertheussen som i likhet med Kofstad satte en avgjørende birdieputt på det siste hullet. Elias knyttet neven da den rullet i, mens publikumsgalleriet jublet for "500 euro-putten".

- Det var deilig å sette den putten, men med en liten bismak. Jeg hadde en veldig fin start på runden, men begynte å rote det til på de siste ni. Jeg klarte ikke å senke noen putter, bortsett fra den siste der.

Også Marius Thorp klarte cuten, etter at han klatret 32 plasser med sin 70-runde (-2). Han ligger to under par, og med tanke på hvor jevnt det er i toppen er han godt plassert før helgen. Svenske Pelle Edberg leder med ni under totalt.

Spillerne begynner i morgen fra kl. 07.30. Alle slår ut fra første tee.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.