Nicklaus´ magiske avslutning

Nicklaus´ magiske avslutning

IKONISK: Bildet av Jack Nicklaus som senker birdieputten på det 17. er en av golfhistoriens mest ikoniske bilder. (Foto: Getty Images)

Året er 1986 og Jack Nicklaus viser hvorfor han er tidenes majorvinner. Her er høydepunktene fra en av majorhistoriens største thrilleravslutninger.

1986 US Masters ble en turnering for de store rekordene. Jack Nicklaus vant sin 18. majortittel, og ble samtidig den eldste majorvinneren noensinne med sine 46 år. Dette var hans sjette masterstittel, 24 år etter sin første majorseier.

Søndagsrunden var som snytt ut av et filmmanuskript. Nicklaus avsluttet med banerekord på 65 slag, syv under par - en rekord som fortsatt står i dag. Etter halvspilt runde lå han fire slag bak lederen Severiano Ballesteros. Så begynte opphentingen. 

 

Kort versjon (09:11)

 

 

 

 

Lang versjon (43:49)

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.