Nicklaus + Sörenstam = OL-bane

KAN BYGGE BANER: Jack Nicklaus har i en årrekke bygget golfbaner rundt omkring i verden. Får han OL-oppdraget også? (Foto: Getty Images)

Jack Nicklaus og Annika Sörenstam blir overrasket om de ikke får oppdraget.

Jack Nicklaus og Annika Sörenstam ba sammen om å få være "globale ambassadører" for golfsporten da det var snakk om at golf skulle bli en del av OL i 2016. Den særdeles meritterte duoen ønsker å bygge banen OL skal spilles på. De har skrevet et brev til det internasjonale golfforbundet, der de har bedt om å få oppdraget.
- Jeg tror dette er et veldig bra partnerskap. Jeg håper vi kan få til en avtale, sier Jack Nicklaus.
Men de er ikke alene om å ville ha jobben. En rekke andre designere har også meldt sin interesse.
- Det finnes ingen public course i Brasil, sier Nicklaus. Han mener det er helt essensielt at publikum har tilgang til banen lenge etter at olympiaden er ferdigspilt. Nicklaus har allerede sett seg ut et aktuelt område. Dersom Nicklaus og Sörenstam får jobben, vil de samarbeide om strategien for hvert hull - Nicklaus med championship tee i tankene, og Sörenstam med ekstra fokus på kvinnenes utslagssteder.
- Jeg blir overrasket om de ikke velger oss, men jeg er sikker på at mange andre også er interessert, sier Nicklaus.
Nicklaus Design har 341 baner som er åpne for spill i 34 land. Nicklaus er direkte involvert i designet på 271 av dem. Han mener det internasjonale golfforbundet må ta en avgjørelse "ganske snart", siden det bare er seks år til OL begynner.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.