Nike tar til vingene

SPORTY: Nikes nyeste sko ser ikke ut som tradisjonelle golfsko. (Foto: Nike Golf)

Nike TW13 bølgen har ikke lagt seg før Nike er på gang med enda en ny sko. Lunar Swingtip bygger på mange av de samme prinsippene, men med en veldig annerledes stil.

Tekst: Christian Furu


Et stort selskap som Nike har mange typer utøvere i stallen. Surfere og skatere som sponses av dem liker også å spille golf, mange av dem med lavt handicap. På begge typer brett er stabilitet og balanse viktig. Gjennom et samarbeid med utviklerne og brettutøverne har Nike prøvd å overføre dette til en golfsko og det resulterte i Lunar Swingtip.

 

Stil teller både i den kule brettverden og på golfbanen, derfor er det ikke bare følelsen og det tekniske som skal overføres. Nike har hentet fram det klassiske «wingtip» designet og slått det sammen med en komfortabel sko med lav profil og tydelig inspirasjon fra fritidssko. På sålen brukes det selvsagt gummiknotter og ikke tradisjonelle spikes. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, Nike har målt trykkendringene under føttene gjennom golfsvingen for å optimalisere utformingen av knottene. Rett grep til rett tid er resultatet.

 

Nike Lunar Swingtip kommer for salg i juli. I første omgang blir den tilgjengelig i skinn med veiledende pris 1.095,-. Den har også 1 års vanntettgaranti. I januar 2012 kommer den også i semsket skinn og som tøysko.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.