- Nivået i toppen er skyhøyt

23. PLASS: Jonas Lilja (f.v.), Tonje Daffinrud, Marita Engzelius, Frode Scheie, Rachel Raastad og Geir Ove Berg reiser hjem fra VM noen erfaringer rikere. Klikk deg gjennom de etterfølgende bildene for å se mer fra turneringen.

Korea suverene. Norges jenter endte på 23. plass i lag-VM i Argentina.

Norges VM-jenter fikk det ikke helt til å stemme under den siste runden i Buenos Aires lørdag kveld. Ingen av de tre norske spillerne kom seg under par. Tonje Daffinrud sto til slutt igjen med serien 75-74-69-73, Rachel Raastad hadde 74-80-73-76 og Marita Engzelius 75-70-79-81.

- Vi er selvsagt skuffet over dagens resultater, som gjorde at vi falt en del på resultatlistene, innrømmer landslagstrener Jonas Lilja.

Det norske laget gikk friskt til verks i VM-turneringen. Den offensive taktikken førte til mange birdier, men også for mange bogeyer.

- Vi har anvendt oss av en aggressiv spillestil som jentene har fulgt til punkt og prikke. Vi har sett mulighetene, ikke begrensningene. Vi kommer nå til å jobbe knallhardt framover for å forbedre kvaliteten i alle deler av spillet. Vårt laveste nivå må bli bedre, vi må under par oftere, oppsummerer Lilja.

Både spillere, trenere og ledere var klar over at nivået er høyt når verdens beste amatørspillere samles i et VM. Likevel fikk det norske laget noen nye referanser om hva som skal til. Det koster stadig mer å nå verdenstoppen i golf.

- Scorene blir bedre og bedre, og alderen går ned, sier NGFs sportssjef Frode Scheie.

Koreanerne var i en klasse for seg selv under årets lag-VM i Argentina. Etter turneringens fire runder var de koreanske ungjentene hele 17 slag foran USA, som igjen endte ni slag foran Sverige på tredjeplass.

Som om ikke det var nok: De tre koreanske jentene ble også de tre første på den individuelle resultatlisten.

- Koreanerne knuser banene, og de gjør det allerede i en alder av 16-17 år, poengterer Scheie.

- Men de trener da også hele dagen, og mer eller mindre profesjonelle fra tidlig alder. Da sier det seg selv at lista legges høyt. Det er dette vi må konkurrere mot i framtiden, sier sportssjefen.

Individuelt ble Tonje Daffinrud beste norske spiller. Vestfold-jenta endte som nummer 31 individuelt.

- Tonje leverte fire stabile scorer og ender på +3 totalt. Det er godkjent prestasjon, sier landslagstrener Jonas Lilja.

FRA FREDAGENS RUNDE: Landslagstrener Jonas Lilja roser Tonje Daffinrud & co etter tredje dag i lag-VM i Argentina.

- Dette var vår beste dag hittil. Og et steg fram sammenlignet med de øvrige dagene, sier en fornøyd Jonas Lilja.

De norske jentene avanserte til en 18. plass fredag. Denne gangen var det Tonje Daffinrud og Rachel Raastad som leverte de to beste scorene. Daffinrud imponerte stort med en sterk 69-runde som inneholdt seks birdier og tre bogeyer. Raastad brukte 73 slag. Gårsdagens beste spiller, Marita Engzelius, noterte en 79-runde.

- Vi gjør fortsatt mange birdier, men gjør i dag en del slurvefeil på greenene som koster slag. Positivt var det at vi fikk bedre uttelling på de siste hullene enn tidligere, rapporterer Lilja fra Buenos Aires.

Landslagstreneren berømmer spesielt Daffinrud for sin 69-runde. Vestfold-jenta ble den første norske spilleren som bryter 70 slag i dette mesterskapet.

- Et stort pluss til Tonje i dag, som viser stor kapasitet i sitt spill. Også Rachel skal ha ros. Hun revansjerte seg kraftig på banen i dag og sikret oss en bra totalscore, sier Lilja.

Lørdag er det siste dag for jentene i lag-VM.

- Da gjelder det å sette sammen alle delene av spillet slik at vi kan avslutte på en god måte, understreker Jonas Lilja.

På den individuelle listen er Tonje Daffinrud beste norske på en 34. plass. Marita Engzelius er nummer 62, Rachel Raastad nummer 85.

Men først og fremst er dette en lagkonkurranse. Det norske laget har fem slag opp til en topp-10 plassering.

Så langt i dette VM har Korea nok en gang vist at de er i ferd med å ta over hegemoniet i internasjonal kvinnegolf. De tre koreanske jentene gikk 15 slag under par (!) på tredjerunden og leder suverent sammenlagt foran USA.

De tre koreanerne er også alle inne blant de fire beste individuelt...

FRA TORSDAGENS RUNDE:

Marita Engzelius dro lasset for Norge under andre dag av lag-VM.

Årets Norgesmester, Marita Engzelius, sto for dagens norske prestasjon under andre dag av lag-VM for amatører i Argentina. Oslo-jenta gikk torsdagens runde på 70 slag, to under par.

- Jeg er fornøyd med høy greentreffprosent i dag, som gir flere gode birdiesjanser. På de to siste rundene skal jeg jobbe med å få ballen enda nærmere for å å gjøre enda flere birdier, sier Engzelius til norskgolf.no.

Tonje Daffinrud sto for Norges andre tellende runde. Vestfold-spilleren noterte 74 slag etter fem bogeyer, en birdie og en eagle (! )på banens sjette hull, et par-4 på 479 meter. Dette var Daffinruds andre eagle på like mange dager.

Norges tredje spiller, Rachel Raastad, fikk det dessverre ikke til å stemme på Buenos Aires GC torsdag. Kjekstad-jentas 80-runde var av det svært varierende slaget, og besto av tre birdier, sju par, seks bogeyer, en dobbelbogey og en trippelbogey.

- Totalt sett en bra dag, oppsummerer landslagstrener Jonas Lilja.

- Vi forbedret greentreffprosenten betraktelig, noe som var én av målsettingene. Dessverre taper vi noen slag mot slutten i dag også.

Engzelius storspilte på banens fremre del. Fire birdier og fem par lar seg absolutt høre. Ytterligere to birdier på siste ni skulle komplettere en stor runde, men dessverre gjorde Marita også fire bogeyer på denne delen av runden.

- Vi gjør mange birdier, og det er veldig bra. I morgen skal vi minimere våre misser. Den aggressive spillestrategien som gir oss birdiesjanser skal vi fortsette med, forsikrer Lilja.

Etter to dager ligger Norge på 21. plass. Individuelt er Marita Engzelius beste norske på delt 36. plass.

- Det er moro å se hvor stabilt og godt Marita spiller i dag. Hun satte standarden for laget. En standard som alle sammen ønsker å følge opp i morgen, sier Jonas Lilja.

Med tellende runder på fantastiske 65 og 63 slag,overtok Korea ledelsen i lag-VM etter to dager. Amerikanske Jessica Korda (68 og 66) leder imidlertid den individuelle konkurransen med tre slags margin.

Turneringen fortsetter fredag.

FRA ONSDAGENS SPILL: - VM har såvidt begynt, forsikrer Tonje Daffinrud etter en «opp-og-ned»-dag i lag-VM i Argentina.

Verdens beste amatørspillere er samlet i Buenos Aires for å gjøre opp om lag-VM og den individuelle tittelen World Amateur Champion, og det norske laget fikk allerede på åpningsdagen erfare at konkurransen er knallhard.

Etter første runde på Olivos Golf Club og en tellende score på 149 slag, ligger Norge på 24. plass blant de 54 startende nasjonene.

- Spillet var stabilt nok, men dessverre glapp det litt mot slutten, sier Tonje Daffinrud etter sin åpningsrunde på 75 slag.

På samme score endte Marita Engzelius, mens Rachel Raastad var best  blant de norske etter sin åpningsrunde på 74 slag, to over par. Det holder så langt til en delt 45. plass individuelt.

- Forberedelsene i Argentina har vært veldig bra, noe starten på runden i dag viste, sier landslagstrener Jonas Lilja.

Engzelius gjorde birdie allerede på hull 1, Raastad fulgte opp med en ny birdie på hull 2 og en godt midtperiode. Daffinrud slo til med en herlig eagle på det åttende hullet. Engzelius hadde birdie samme sted.

- Spillet gikk  litt opp og ned i perioder, sier Lilja. - Og avslutningsvis rant dessverre slagene litt på.

Landslagstreneren understreker at det siste bare virker motiverende i det norske laget.

- Det gjør oss bare mer revansjesugne til torsdagen. Nøkkelen blir å fortsette med gode slag fra tee, i tillegg til å forbedre greentreffprosenten, poengterer han.

Hver nasjon stiller med tre spillere i lag-VM. Det spilles 72 hulls slagspill over fire dager der de to beste resultatene per dag fra hver nasjons spillere er tellende i nasjonskampen.

USA har tatt en fire slags ledelse i turneringen med 136 slag (to 68-runder). Den individuelle listen toppes av Alexandra Bonetti fra Frankrike, som åpnet VM med dagens beste runde, 65 slag.

Sverige er regjerende mestere. Svenskene fikk imidlertid en trang start på årets VM. Camilla Lennarth (71 slag), Caroline Hedwall (75) og Louise Larsson (78) overnatter på delt 16. plass med en tellende score på 146 slag, bare tre slag foran Norge.

Lag-VM fortsetter torsdag. De norske jentene har starttider 13.00, 13.10 og 13.20 norsk tid. De spiller da på Buenos Aires GC.

FRA ONSDAG FORMIDDAG: I kveld norsk tid starter VM for amatører på Olivos Golf Club i Argentina. Det norske laget består av Tonje Daffinrud, Rachel Raastad og Marita Engzelius, og det er Daffinrud som får æren av å åpne ballet.

Vestfold-jenta slår ut 12.20 lokal tid. Med fem timers tidsdifferanse betyr det 17.20 norsk tid. Daffinrud går i ball med Holly Clyburn fra England og Jung Eeu-Han fra Korea.

Rachel Raastad fra Kjekstad og årets Norgesmester, Marita Engzelius (Oslo GK), følger på i de påfølgende starttidene.

Hver nasjon stiller med tre spillere som spiller 72 hulls slagspill over fire dager. De to beste spillernes resultater hver dag teller med i sammendraget i nasjonskampen. Og selv om dette er et lag-VM, skal det også kåres en beste spiller individuelt, en World Amateur Champion. En tittel Suzann Pettersen sikret seg i 2000-sesongen.

De norske jentene har vært samlet i Argentina i flere dager, med innspillsrunder i helgen, mandag og tirsdag.

Sportssjef i NGF, Frode Scheie, er naturligvis spent før mesterskapet.

- Dette er et mesterskap med enorm prestisje. Alle de beste amatørene i verden er til stede. Lykkes du her, følger du i fotsporene til spillere som Suzann Pettersen, Tiger Woods, Jack Nicklaus og mange andre. Vi skal virkelig få noe å bryne oss på. Nivået er veldig høyt.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.