NM tilbake til sitt opprinnelige format

NM tilbake til sitt opprinnelige format

Team Norway-proffene Ole B. Ramsnes og Tonje Daffinrud vant årets norgesmesterskap i Østfold. Neste år går turneringen tilbake til sitt gamle format. Dermed faller også kravet til Team Norway-proffene om å delta bort. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Det nye formatet for årets norgesmesterskap ble møtt med mye kritikk. Nå går turneringen tilbake til sitt gamle format.

Det ble besluttet i et styremøte hos NGF fredag. 

– Tilbakemeldingene og evalueringene etter årets norgesmesterskap viste at tanken bak NM ikke fungerte som vi ønsket. Det er vanskelig å få proffene til å delta i et norgesmesterskap. Det er ikke der de har arbeidsplassen sin. For oss er det viktigere å ha et NM hvor de beste som kan være med, er med, forteller Øystein Tamburstuen, teamleder for spill- og turnering i NGF, til Norsk Golf.

Nytt for 2017 blir også et offisielt norgesmesterskap i matchspill på Drammen GK i starten av juli.

– NGF er nå tydelige på at Norgescup er turneringsnivået for de beste spillerne som spiller i Norge til vanlig, understreker Tamburstuen.

Endringene i årets norgesmesterskap på Skjeberg GK/Moss og Rygge GK ble gjenstand for kritikk blant mange norske spillerne. Bakgrunnen for endringene var tidligere golfpresident Finn H. Andreassens kritikk av norske proffer som nedprioriterer NM, år etter år.

Norgescup er turneringsnivået for de beste spillerne som spiller i Norge til vanlig

Øystein Tamburstuen, NGF

Dermed ble NM for første gang en del av den nordiske proff-ligaen for herrer, Nordic League, og damenes proffserie LET Access Series. 

Det gjorde at flere norske proffer stilte til start, men samtidig ble det også totalt 40 færre norske amatører i feltet. Kritikken som kom fra mange spillere, var at turneringen ikke lenger føltes som noe norgesmesterskap. Og i dameklassen holdt det nesten til pallplassering i NM, bare man klarte cuten.

I tillegg slo turneringen i gang tre uker senere enn hva NM vanligvis har gjort. Det gikk ut over norske collegespillerne som skulle rekke semesterstart i USA. Flere av dem befant seg allerede på den andre siden av Atlanteren da startskuddet for NM gikk.

NGF har nå publisert hele terminlisten for Norgescup 2017. NM på Atlungstad spilles fra 3. til 6. august. Det er 15 dager tidligere enn i år. Dermed bør også de fleste collegespillerne rekke å få med seg turneringen før de setter seg på flyet over Atlanteren.

De Team Norway-proffene som hadde anledning til å delta i NM,  hadde krav om å spille. De som ikke hadde anledning til å delta, måtte søke fritak hos toppidrettssjef Jon Karlsen. Dette kravet faller bort neste sesong.

– Selv om vi fortsatt ønsker at de beste proffene skal være med i NM dersom de har mulighet, må vi ha forståelse for at proffspillerne må fokusere på og prioritere touren de konkurrer på til daglig, sier Øyvind Rojahn, idrettssjef i NGF, til Norsk Golf.

Terminliste Norgescup 2017

22.–23. april: Solastranden GK

13.–14. mai: Gamle Fredrikstad GK

26.–27. mai: Nes 09 GK

1.–4. juli: Drammen GK (NM match)

3.–6. august: Atlungstad GK (NM)

9.–10. september: Hauger GK

23.–24. september: Tyrifjord GK


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.