- Nok av tid til å ta igjen Jack

KAN TANGERE: Ukens PGA-mesterskap er årets siste mulighet for Tiger til å unngå en ny majorløs sesong. (Foto: All Over Press)

Årets siste majorturnering står for døren. Det blir Tigers siste mulighet til å unngå en ny majorløs sesong.

Etter å ha vunnet sine første 14 majortitler i et forrykende tempo, sa det plutselig stopp for Tiger Woods. Nå har han ikke vunnet en av de fire store siden U.S. Open i 2008. Skader, svingendringer og turbulent privatliv har satt kjepper i hjulene for Tigers jakt på Jack Nicklaus sin rekord på 18 majortitler.

 

Etter ustabilt spill i årets tre første majorer, gjenstår det fortsatt vanskelig å se hvilken Tiger som møter opp på Kiawah Islands Ocean Course i South Carolina denne uken.

 

Woods, som nå er 36, trenger fire majorer for å dele Nicklaus sin rekord, og fem for å holde rekorden alene.

 

- Det kommer til å ta en hel karriere. Det kommer til å ta lang tid. Jack vant ikke sin siste før han var 46, så om man følger den tidstabellen har jeg fortsatt ti år på meg. Fire majorer til er mye. Men jeg har god tid på meg. Med treningsregimene vi har nå kan man spille lenge og hevde seg. Se på Tom Watson som holdt på å vinne The Open da han var 59, og Greg Norman da han var 54 eller 55. På grunn av måten vi trener på nå kan vi holde på mye lenger, sa Tiger under tirsdagens pressekonferanse.

 

Woods har vunnet tre ganger på PGA-touren i år. Seieren hans i Bay Hill tidligere i vår var hans første seier på touren på 30 måneder. I majorene har resultatene imidlertid vært så som så, men med en oppløftende 3. plass i The Open for noen uker siden er utsiktene lysere for Woods.

 

- Alt gikk etter planen i British Open. Jeg fulgte spilleplanen min, og jeg var helt oppe i toppen. Jeg var seks under for turneringen, så slo jeg ett slag som var en meter unna å bli perfekt, og det ødela hele turneringen for meg, sier Tiger og sikter til trippelbogeyen tidlig i den fjerde runden.

 

Tiger topper FedEx Cup-listen så langt i år, og er sikret en plass på Ryder Cup-laget i slutten av september. Foreløpig er han bookmakernes favoritt til å vinne både "PGA Tour Player of the Year" og "Comeback Player of the Year". Men for Woods er det majorer som teller, og en seier denne uken vil gjøre en god sesong til en fantastisk sesong.

 

Med seier i PGA-mesterskapet kan Woods tangere Jack Nicklaus og Walter Hagen sin rekord på fem seiere i turneringen.

 

- De siste par årene har ikke spillet mitt vært så bra som det er nå. I år har jeg vunnet tre turneringer, og det har vært et ganske bra år. Jeg har hatt muligheten til å vinne et par turneringer til. Rent fysisk er spillet mitt veldig annerledes enn det var i fjor. Det er deilig å ha muligheten til å kunne trene etter hver runde. Slik var det ikke i fjor. Spillet mitt har bedret seg som konsekvens av det, og her er vi nå.

 

Sendetider

 

 

Torsdag - 20.00 - 01.00

Fredag - 20.00 - 01.00

Lørdag - 20:30 - 01:00

Søndag - 20:30 - 01:00

 

Sendes på Viasat Golf og Viasat Sport HD, samt Viaplay.no

 

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.