Nok en god nyhet til Kofstad

Nok en god nyhet til Kofstad

KLAR FOR SPILL: Espen Kofstad gleder seg til å spille sin første turnering på et halvt år. (Foto: Getty Images)

Det er klart hvilken bane Espen Kofstad skal spille i Europatour-kvalifiseringens andretrinn. Han er godt fornøyd med å kunne spille en kjenning han har gode minner fra.

Tekst: Christian Furu og Christian Døvle

 

Forrige helg kom Espen Kofstad med den gledelige nyheten at han har fått lov til å melde seg på årets Europatour-kvalifisering, også kjent som Q-School.

 

Kofstad har ikke spilt turneringer det siste halvåret på grunn av en ryggskade, og har fått innvilget medisinsk fritak, som sikrer ham samme Challenge Tour-kategori også i 2015 hvis han står over resten av 2014-sesongen.

 

Med en slik status trodde Kofstad han ikke fikk lov til å spille Q-School, men i helgen fikk han likevel grønt lys fra European Tour.

 

Nå har han fått vite hvilken bane han skal spille. Kvalifiseringens andretrinn spilles på fire forskjellige baner i Spania: Las Colinas Golf i Alicante, Lumine Golf utenfor Barcelona, Panoramica Golf i Castellon, og Capo de Golf El Saler i Valencia.

 

Kofstad skal spille sistnevnte.

 

– Da er planen klar. I morgen (fredag journ. anm.) reiser jeg til Barcelona og trener noen dager, før jeg kjører til Valencia tirsdag morgen. Jeg er ganske fornøyd med at det ble El Saler. Jeg har vært der før, og håper på å dra nytte av en god opplevelse sist jeg var der, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

Espen Kofstad spilte Europatour-turneringen Open de Espana på El Saler i fjor. Der kjempet han lenge om seier, og endte til slutt på 8. plass - hans foreløpig beste plassering på Europa-touren.

 

Les også: Kofstad spiller Q-School 

 

– Hva er nøkkelen for å lykkes på El Saler?

 

– Det kommer veldig an på hvordan banen spilles. Sist jeg var der var det hardt i bakken. Jeg slo mange toer- og treerjern for å holde ballen i spill. Vinnerscoren endte på åtte under par. Men man må jo gå litt mer offensiv til verks fra tee hvis det viser seg å bli mykere og «target golf».

 

Espen Kofstad rakk bare å spille tre turneringer i år. Sist gang han var i aksjon var NH Collection Open i Spania i starten av april.

 

Q-Schools andretrinn spilles over fire runder fra 7. til 10. november. Norge har tre gjenværende håp i kvalifiseringen: I tillegg til Espen Kofstad, er også Elias Bertheussen klar til start på El Saler. Bertheussen ble direktekvalifisert til andretrinnet takket være sitt solide spill i årets Nordic League. Den 19 år gamle amatøren Kristian Krogh Johannessen skal på sin side spille på Panoramica Golf i Castellon.

 

De 25 prosent beste i hvert felt, det vil si cirka topp-20 i hver turnering vil avansere til finalen på PGA Catalunya Resort uken etter. Finalen spilles over hele seks runder.I fjor var det 27 spillere i finalen som sikret seg Europatour-kortet.

 

Sist en nordmann kvalifiserte seg herfra og til Europa-touren var Knut Børsheim i 2012.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.