Nordisk Q-School i Danmark

Nordisk Q-School i Danmark

FORMSPILLER: Kristian Krogh Johannessen fra Drammen GK ble beste amatør og beste nordmann. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tre norske klarte cuten i kvalifiseringen til Nordic League sesongen 2015. Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen var to slag unna seier.

Kristian Krogh Johannessen seiler opp som en spiller vi kan ha litt forhåpning til. I kvalifiseringsfinalen på Skjoldnæsholm Golf Center i Danmark imponerte han med -8 og delt andreplass. Andrerunden var litt varierende i prestasjon, men ellers har han spilt stødig. Etter tre runder endte han altså godt innenfor grensen på topp 25 som får kategori 6 for sesongen 2015.

 

I den gruppen finner vi også Kenneth Svanum. Vestfoldsgolferen gjorde det svært så spennende for seg selv i dag. Etter to runder lå han trygt plassert i toppen, men uten en eneste birdie på kortet i dag noterte han seg for +6. Med +1 totalt plasserte han seg på 22.plass i den siste gruppen spillere som fikk kategori 6.

 

Lars Mjeldheim Sandvoll har hatt en flott sesong på Norgescup. I Danmark fikk han det ikke helt til å stemme. Han klarte cuten og fikk tre runder, men 71-75-74 ble litt for svakt og han ender opp med kategori 9.

 

Ole Berge Ramsnes, Dennis den Roover og Sigurd Aune kvalifiserte seg også for finalen. Alle tre havnet utenfor cutgrensen og får kategori 12.

 

Basert på tall fra kvalifiseringen gir kategori 6 10-15 turneringer neste år. Spillerne som i år hadde det som tilsvarer kategori 9 fikk faktisk stort sett samme antall turneringer som de høyere plasserte spillerne. Her har vi ikke sjekket om disse spilte turneringer med mindre premiepenger i potten. Det er vanskelig å forutsi hvordan dette blir i 2015.

 

Danske Stephan Juul vant finalen med -10. I topp fem var det spillere fra fire nasjoner - Danmark, Sverige, Norge og Finland.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.