Nordmenn i gang med kvalik

GODT I GANG: Espen Kofstad er en av syv nordmenn som denne uken tar fatt på q-school i Europa og USA. Foto: Tom Erik Andersen.

Håpefulle nordmenn er denne uken i aksjon på begge sider av Atlanteren. Målet de har for øye er kvalifisering til spill på neste års Europa- og PGA Tour.

Forrige uke endte Lars Petter Brovold på tiendeplass i første steg av Europatour-kvalifiseringen i Østerrike. Han kvalifiserte seg dermed til det andre av totalt fire turneringsledd. Denne uken er flere nordmenn i gang med den beinharde "q-school".
 
Europa
I Fleesensee, Tyskland er tre spillere underveis. Christian Aronsen, Elias Bertheussen og årets norgesmester Espen Kofstad deltar, og de har alle fått en solid start. Kofstad ligger på en foreløpig femteplass med tre under par, ett slag bak kvartetten som deler ledelsen på fire under. To slag bak ham ligger Aronsen og Bertheussen på en delt 12. plass. Alle nordmennene ligger med det innenfor grensen av spillere som kan kvalifisere seg til andre kvalikturnering. Totalt er det de 14 beste som sikres avansement.
I Skottland spiller Dennis Den Roover og Øystein Engevik fra henholdsvis Miklagard og Bjørnefjorden Golfklubb. Begge har fått en vanskelig start med runder på 80 og 87 slag. Det er krevende forhold på den regntunge Dundonald Links-banen i Skottland, og lederen etter første runde, Wallace Booth ligger to over par. 14. plassen er derfor ikke utenfor rekkevidde for Den Roover. Med sine åtte over par ligger han to slag bak plasseringen som garanterer avansement.
 
USA
På andre siden av Atlanteren er det Knut Børsheim (Fana GK) og Morten Orveland (Oslo GK) som prøver lykken. Børsheim, som spiller collegegolf for Arizona State University har fått en meget godt start på sin førkval i Florida. Etter to spilte runder ligger bergenseren fem under par. Hans runder på 69 og 70 slag gir en åttendeplass så langt, tre bak Adam McKenney og Ryan Gildersleeve i tet. Han ligger godt innenfor grensen av de 41 som avanserer til første ledd av PGA Tour-kvalifiseringen.
Morten Orveland som spiller i San Antonio, Texas har hatt en tøffere åpning. To runder på 81 og 78 slag gjør at han ligger 15 over par. Det medfører at han ligger ni slag bak 40. plassen som gir avansement. Lederen her, Brad Brunner ligger tre under par totalt.
 
 
Resultater fra turneringene finner du her:
Tyskland (Aronsen, Kofstad, Bertheussen)
Skotland ( Den Roober, Engevik)
Florida (Børsheim)
Texas (Orveland)

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.