Norge langt bak målsetningen i Japan

Norge langt bak målsetningen i Japan

STABIL: Kristian Krogh Johannessen har vært i god form hele sesongen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Norge hadde som mål å komme topp-5 i årets lag-VM for amatører i Japan, men måtte til slutt ta til takke med en skuffende 25. plass.

Det er fire plasser under der de startet lørdagens avslutningsrunde. Med to under par for dagen endte de norske gutta 14 under par sammenlagt, hele 24 slag bak vinnerlaget USA, og 19 bak topp-5.

 

Sverige ble beste skandinaviske nasjon på fjerdeplass, etterfulgt av Danmark på 13. plass. Finland delte 25. plasen sammen med Norge.

 

I den individuelle konkurransen endte Kristian Krogh Johannessen på 39. plass  (-8) etter runder på 71, 68, 66 og 73 slag. To slag bak ble det 51. plass på Kristoffer Ventura, mens Andreas Halvorsen til slutt landet på en skuffende 128. plass, ni over par.

 

 


 

 

Runde 3

 

Det norske laget leverte sin beste dag så langt i lag-VM for amatører i Japan. Men å nå målsetningen de hadde satt før turneringen må de nok se langt etter.

 

Med seks under par for dagen klatret Norge fra 23. til 21. plass, og ligger nå 12 under par sammenlagt. Det er totalt 67 nasjoner med i turneringen.

 

For andre runde på rad var det Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen som var dagens norske spiller. Med fem under par på scorekortet ligger han nå på 21. plass i den individuelle konkurransen.

 

For Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen ble det runder på en under par. Det var en kjærkommen opptur for Halvorsen, som lå ni over par før fredagens runde. Ventura og Halvorsen ligger på henholdsvis 64.- og 126. plass i den individuelle konkurransen.

 

På toppen av leaderboardet deler Sverige og USA ledelsen før siste runde. Svenske Marcus Kinhult, som er nummer fire på verdens amatørranking, har mistet ledelsen individuelt, og starter fjerde runde to slag bak den nye lederen Jon Rahm fra Spania.

 

Sportssjef i NGF, Øyvind Rojahn sa i en pressemelding før turneringen at målet for uken er å slå sjetteplassen fra 2012. Skal det skje er Norge avhengig av kanonspill lørdag. De er i skrivende stund ni slag bak Australia på 6. plass.

 

 


 

 

Runde 2

 

Det ble ikke store bevegelsen opp leaderboardet for det norske laget i lag-VM for amatører i Japan. De ligger på 23. plass etter to runder.

 

Det er bare en plass over der de startet dagen. For andre dag på rad kom de røde, hvite og blå inn med en totalscore på tre under par, denne gang anført av Kristian Krogh Johannessen.

 

Drammenseren var dagens eneste norske spiller under par med sin 68-runde (-3). Kristoffer Ventura (Oslo GK) fulgte opp med en runde på par, mens Andreas Halvorsen (Larvik GK) hadde en tyngre dag på jobb. Han måtte syv over par, og ligger med det ni over par så langt. Ingen av hans to runder har blitt tellende på lagets totalscore på seks under par.

 

Argentina leder turneringen, ett slag foran Sverige, USA og Sveits.

 

I den individuelle konkurransen leder Sveriges Marcus Kinhul på 12 under par, to slag foran nærmeste motstander. Kinhult har etablert seg som en av verdens beste amatører, og vant for noen uker siden sølv under ungdoms-OL i Kina. Han er ranket som den fjerde beste amatøren i verden. Til sammenligning er høyest rankede nordmann Krogh Johannessen på 126. plass.

 

Johannessen ligger på 38. plass i den individuelle konkurransen (-4) som beste norske spiller, etterfulgt av Kristoffer Ventura på 57. plass (-2). Andreas Halvorsen befinner seg på sin side nede på 145. plass.

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Kristoffer Ventura, Kristian Krogh Johannessen og Andreas Halvorsen ligger på 25. plass etter første runde av lag-VM for amatører i Japan.

 

Norge stiller med et ungt, men forholdsvis rutinert lag i VM for amatører i Japan. Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura var begge med på Norges lag i VM i Tyrkia for to år siden, da laget endte på en sterk sjetteplass. I år er også Andreas Halvorsen med i troppen.

 

Med tre under par sammenlagt etter første runde, deler Norge 25. plassen sammen med India. De har syv slag opp til lederne Sverige, Sveits og Canada. Skandinavia er godt representert på toppen av leaderboardet, med Danmark på delt fjerdeplass sammen med Argentina, bare ett slag bak lederene.

 

Kristoffer Ventura var dagens beste norske spiller med en runde på to under par, mens Krogh Johannessen kom inn på en under for dagen. Andreas Halvorsen måtte to over par, og fikk dermed ikke sin score tellende på lag-totalen.

 

I den individuelle konkurransen holder Venturas 70-runde til en delt 45. plass, fem slag bak Sveriges leder Marcus Kinhult. Kinhult har etablert seg som en av verdens beste amatører, og vant for noen uker siden sølv under ungdoms-OL i Kina. Han er ranket som den fjerde beste amatøren i verden. Til sammenligning er høyest rankede nordmann Kristian Krogh Johannessen på 126. plass.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.