Norges første nærmiljøanlegg

PRESIDENTEN: President i NGF, Jon Kåre Brekke (innfelt), mener nærmiljøanlegg er viktig for rekrutteringen av nye golfere. (Foto: Ann-Sophie Stene)

Norges første nærmiljøanlegg i golf åpnet i Lundedalen i Skien onsdag.

- En milepæl, sier presidenten i NGF, Jon Kåre Brekke, som var til stede ved åpningen.

Lundedalen Nærmiljøbane for golf er kommet på plass gjennom et samarbeid mellom NGF, Skien kommune og Grenland GK, og er unikt i sitt slag i Norge. 

- Dette er en milepæl når det gjelder nyrekruttering. NGF prioriterer barn og unge sterkt, og med et slikt anlegg kan de få sitt første møte med golfsporten i eget nabolag. Vi har et håp om at flere anlegg etableres i andre kommuner snarlig, sier presidenten i sin tale. 

Han mener nærmiljøbaner er et riktig skritt i retning av å øke rekrutteringen av nye golfere i Norge. Og allerede om en måned åpner landets andre nærmiljøanlegg i Tromsø. 

Lundedalen Nærmiljøanlegg ligger fem minutters spasertur fra sentrum i Skien og daglig leder i Grenland GK, Jan Inge Galtung Nilsen, håper nærheten gjør at byens 60 000 innbyggere benytter anledningen til å spille hyppig. 

- Det overordnede målet er å gjøre golf mer tilgjengelig for folk  i alle aldre. Og selvsagt på sikt inspirere dem til å komme til Grenland GK, og prøve en fullmoden bane, når de først er bitt av basillen, sier han fornøyd. 

Banen har tre greener og seks forskjellige utslagssteder, noe som gir god variasjon. Nærmere 200 dugnadstimer ligger bak arbeidet med banen. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.