Norsk amatør overbeviste i kvalifisering

Norsk amatør overbeviste i kvalifisering

OVERBEVISER: Kristian Krogh Johannessen har spilt stabil golf i hele 2014. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Amatøren Kristian Krogh Johannessen (19) imponerte stort i første kvalifiseringssteg til Europa-touren. Nå er han ett steg videre.

Årets sølvvinner fra NM endte på en imponerende fjerdeplass i konkurranse med langt mer rutinerte spillere under ukens kvalifisering på Frilford Heath i England.

 

Takket være runder på 71, 72, 67 og 71 slag endte han syv under par sammenlagt - bare fire slag bak vinneren Mark Laskey fra Wales.

 

Dermed kvalifiserte Johannessen seg til neste kvalifiseringssteg med god margin. Topp-23 på Frilford Heath avanserer nå til trinn 2 spilles i Spania fra 7. til 10. november på fire ulike baner.  Etter dette venter det siste steget, og seks maraton-runder på PGA Catalunya Resort fra 15. til 20. november, der de 25 beste sikrer Europatour-kortet.

 

Krogh Johannessen var den eneste nordmannen som spilte Q-School-kval i England denne uken. Eirik Tage Johansen prøvde lykken i kvalifiseringen i Portugal, men skuffet med en 41. plass.

 

Med avansementet gir Johannessen Elias Bertheussen selskap i trinn-2. Trønderen direktekvalifiserte seg dit for en måned siden, takket være sitt solide spill på Nordic League denne sesongen.

 

For Krogh Johannessen sin del gjenstår det å se hva det gjenstående Europatour-kvalet gjør med planene for neste sesong. Han har i utgangspunktet forpliktet seg til collegegolf og University of Tennesse fra og med nyttår.

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.