Norsk collegetrener stiger i gradene: – Den beste i landet på det han gjør

Norsk collegetrener stiger i gradene: – Den beste i landet på det han gjør

Mikkel Bjerch-Andresen (t.v) har blitt forfremmet ved Texas Tech. (Foto: Texas Tech University)

Mikkel Bjerch-Andresen gjør seg bemerket ved Texas Tech University. I løpet av kort tid har han nå blitt forfremmet fra assisterende trener til «associate head coach».

Bjerch-Andresen forteller at jobben er en lignende rolle som han har hatt frem til nå, men med mer ansvar.

– Jeg mener Mikkel er den beste i landet på det han gjør. Hans umiddelbare innvirkning på laget snakker for seg selv gjennom resultatene våre forrige sesong. Han vet hvor morsomt collegegolf er ment å være, og gutta respekterer ham virkelig også. Han passer perfekt til satsingen får, og jeg kunne ikke være mer fornøyd med at han er en «Red Raider», sier lagets hovedtrener Greg Sands i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den 26 år gamle bæringen er den eneste norske treneren i det amerikanske collegesystemet. I år har han imidlertid fått norsk selskap i Texas Tech: Den ferske norgesmesteren Markus Braadlie (Miklagard GK) begynte nylig ved universitetet.

Bjerch-Andresen var for noen år siden regnet som en av Norges mest lovende juniorspillere, og hadde ambisjoner om et liv på touren etter å ha fullført fire år som collegespiller på Baylor University i Texas.

Det knalltøffe livet som golfproff tømte imidlertid kontoen hans, og akkurat på et tidspunkt da han så seg om etter noe annet å gjøre, dukket det i forfjor opp en unik mulighet i Nacogdoches, hjembyen til hans kone Hannah. Han ble tilbudt jobb som assistent ved Stephen F. Austin University, og han ble dermed tidenes første norske mannlige college-coach. 

Mens Stephen F. Austin State University, eller SFA som det pleier å bli kalt, er et lite universitet med beskjedne budsjetter, åpnet det seg i fjor opp en enda større mulighet for Bjerch-Andresen ved Texas Tech University. Her har han det siste året jobbet som assistent for den anerkjente treneren Greg Sands, som har gjort laget til et av de beste i USA.

Bjerch-Andresen har tidligere sagt til Norsk Golf at han drømmer om å bli head-coach selv en dag.

– Det virker utrolig kult å kunne bygge opp et eget lag, skape en egen kultur, rekruttere egne spillere og bidra til å gi dem noen år som de kommer til å huske resten av livet sitt!

Les også: Mikkel (25) ansatt som collegetrener: – Jeg tror dette var «meant to be»


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.