Norsk golftalent tatt i doping

ANMELDT: Den norske spilleren skal ha innrømmet de faktiske forhold og har allerede før den endelige avgjørelsen fra Domsutvalget i NIF startet soningen. Bildet er et illustrasjonsfoto.

18-åringen avla positiv dopingprøve under junior-NM på Hauger i august.

En norsk golfspiller er anmeldt til Norges Idrettsforbund for brudd på dopingbestemmelsene. 18-åringen testet positivt på cannabis under junior-NM på Hauger 8. august.

- Ifølge analyserapporten fra Norges laboratorium for dopinganalyse inneholdt prøven THC. Funnet er forenlig med inntak av cannabis, bekrefter Halvor Byfuglien, kommunikasjonsrådgiver i Antidoping Norge, til Norsk Golf.

18-åringen er suspendert med umiddelbar virkning fra all konkurransevirksomhet. Det er ventet at Domsutvalget i NIF vil følge Påtalenemdens innstilling om en utestengelse i fire måneder.

Vedtaket i Påtalenemden ble fattet 18. oktober. Endelig dom fattes i Domsutvalget, men spilleren skal selv ha erkjent de faktiske forhold. Dermed har utøveren allerede begynt å sone sin utstengelse.

Det er åtte år siden sist registrerte dopingsak på golf i Norge. I 2002 viste den positive dopingprøven hos en hobbygolfer spor av anabole stoffer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.