Norsk juniorseier i Skottland

Norsk juniorseier i Skottland

BRA LEVERT: Dorthea Forbrigd leverte en totalscore på fire over par i vanskelige forhold i Skottland. (Foto: Oslo Golfklubb)

Oslo-jenta Dorthea Forbrigd gikk helt til topps i Donald Ross Junior Open på Royal Dornoch i Skottland.

Det melder Oslo Golfklubb på sine hjemmesider.

Den tradisjonsrike turneringen er en av de største årlige juniorturneringene i Skottland, der det hele skulle avgjøres over 36 hull fordelt på de to banene Struie Course og Championship Vourse på Royal Dornoch. Banen er forøvrig ranket som Skottlands tredje beste bane, og 13. best i verden.

Etter en åpningsrunde på en over par sikret Dorthea Forbrigd seg en ledelse før den siste runden. På den krevende mesterskapsbanen var tre over par nok for å sikre seier i bruttoklassen.

Forbrigds klubbkamerat Tomas Skajem fikk det ikke til å stemme like godt på den krevende skotske banen, og havnet et stykke ned på listene med runder på 79 og 81 slag.

- Første gang Stephen (Newey, headpro journ. anm.) tok med seg noen juniorspillere fra Bogstad over til Skottland var da Marita Engzelius fikk være med. I dag kjemper hun i toppen på LPGA Q-school i håpet om å sikre seg spillerett på neste års LPGA Tour. Kanskje Dorthea er der om noen år - tiden vil vise, skriver Oslo GK på sine hjemmesider.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.