Norske proff-veteraner positive til ny satsing

Norske proff-veteraner positive til ny satsing

POSITIV: Eirik Tage Johansen tror Jon Karlsen er riktig mann for NGF. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Det varsles nye tider i proffsatsingen etter at Jon Karlsen nå har overtatt som toppidrettsansvarlig i NGF. Veteranene Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen er positive til nyhetene.

I følge en pressemelding NGF sendte ut før helgen, planlegges nå en utvidelse av Team Norway-satsingen. Toppidrettssjef i NGF, Jon Karlsen sa til Norsk Golf er at hensikten med å utvide troppen, er å gi flere spillere bra utviklingsmulighet.

 

– Vi ønsker å gi flere spillere en mulighet til å utvikle seg og få oppfølging, som på sikt forhåpentligvis kan bidra til å skape flere spillere i toppen. Det er ett av våre soleklare mål, sier Karlsen til Norsk Golf.

 

Han understreker at mange spillere skal få en sjanse, samtidig som veien ut av satsingen er kort for de som ikke gjør en bra jobb. Karlsen sier grunnlaget for all satsing må være hardt og dedikert arbeid.

 

Les også: Ny toppidrettssjef varsler store endringer

 

Mens Team Norway i dag består av Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Marita Engzelius, Espen Kofstad og Elias Bertheussen, har en rekke nye spillere blitt invitert på treningssamlingen i november for å vise og fortelle hva de er gode for.

 

Blant navnene finner vi unge navn som Tonje Daffinrud, Kristian Krogh Johannessen, Kenneth Svanum, Ole Ramsnes og Sondre Ronold, men også veteraner som Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen.

 

(Se hele uttaket her)

 

Har troen på Karlsen

 

Tage Johansen var inne i Team Norway-varmen tidligere, men mistet plassen i 2012 da han ikke oppfylte kriteriene for å være med. Han synes den nye satsingen virker lovende.

 

– Jeg har takket ja til å være med på samlingen. Jon Karlsen ser på ting i et annet perspektiv enn det som tidligere ansvarlige har gjort. For meg ser dette ut som et mye sunnere og mer fornuftig oppsett. Han er en lydhør kar. Dette er en akademiker som kan mye golf, sier Johansen til Rogalandsavis.no.

 

Han sier han er klar for å gå inn i Team Norway på nytt, dersom han skulle blitt tilbud en plass i troppen. Hans 2015-sesong ser foreløpig ut til å bli en kombinasjon av spill på Gecko Tour, Challenge Tour og Nordic League.

 

– Her vil man støtte dem som vil spille, konkurrere og legge ned arbeidet – i motsetning til en aldersbegrensning. På et fotballandslag kastes ikke folk ut når de blir 30. Det skjer ikke i noen andre idretter – kanskje bortsett fra i turn, sier han til ra.no.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Christian Aronsen er glad for å få en ny mulighet til å vise hva han er god for. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

Peter Kaensche uttalte til Norsk Golf under sommerens NM på Tyrifjord at han følte det gikk en aldersgrense på 30 år i toppidrettssatsingen:

 

«Måten de satser på er veldig sårbar. Jeg fortstår argumentet med at det skal satses på nyetablerte spillere, men de eldre spillerne blir helt glemt. Jeg opplever at det går en aldersgrense på 30 år for at man skal være interessant å satses på. Ikke misforstå meg - jeg er ikke bitter og argumenterer ikke for hvorfor det skal satses på MEG. Jeg sier dette på vegne av spillerne rundt meg. Eirik Tage Johansen, Christian Aronsen, Jan-Are Larsen som la opp for noen år siden, og også Stian Wiik Hansen som er litt yngre er eksempler. Hvorfor får ikke de mer støtte? Ser du på en som Christian Aronsen, han er 36 år, men løper fra alle i golf-Norge, løfter tyngre, hopper høyere og slår lengre enn alle. Så hvorfor skal han da bli fortalt at han er for gammel?», sa Kaensche til Norsk Golf under NM.

 

Kaensche ble etter det Norsk Golf kjenner til tilbudt en plass i treningssamlingen i november, men takket nei. Christian Aronsen har på sin side takket ja.

 

Ny mulighet for "Aron"

 

Aronsen har tidligere vært en av de mest høylytte kritikerne av NGFs toppidrettssatsing. Han kalte blant annet deres avgjørelse om å kutte Norwegian Challenge «en katastrofe».

 

I ett lengre innlegg på sin Facebook-profil, takker han nå for at han får en ny mulighet. Han sier at han ikke har hatt råd til å satse hundre prosent på golf, og har blitt tvunget til å jobbe på siden, men håper nå på å få den nødvendige sponsorstøtten.

 

– Jeg føler meg heldig som nå får være med og trene, spille og prestere med et team og ha gode folk å støtte meg til, skriver han og fortsetter:

 

– Jeg føler at dette året er mitt år, hvor jeg vil og bør prestere, og vise hele Norge hvor god golf som bor i meg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.