Norwegian Challenge klar til start

KLAR: Knut Børsheim håper på gode resultater i Norwegian Challenge som starter torsdag. (Foto: Kristin Moe Krohn)

11 av de 20 høyest rankede på Challenge Touren er på plass på Byneset GK. Startlistene for Norwegian Challenge er nå klare. 

– Det er et bra startfelt.  Det er bare to turneringer igjen før Rolex Trophee, og mange vil prøve å klatre på rankingen her på Byneset for å få med seg denne turneringen, sier Europatour-spiller Knut Børsheim. Fanaspilleren slår ut kl 9.10, og skal måle krefter med nummer 1 og 6  på rankingen, Gary Lockerbie fra England, og franskmannen Gary Stal.  

 Espen Kofstad som selv ligger på 5. plass slår ut ti minutter senere, i ball med Chris Lloyd og Sam Walker, begge fra England, og henholdsvis nr. 19 og 16 på rankinglisten etter Finnish Challenge forrige helg. 

Rolex Trophee som spilles i Geneve,  er en av de mest prestisjefylte turneringene på Challenge Touren med hele 220 000 euro i premiepotten, og det er de 60 beste som får spille denne. 

Men nå er det Norwegian Challenge som gjelder, og forhåpningene om gode norske resultater er store.

– Det er klart jeg ønsker å gjøre det bra her, og jeg føler at spillet mitt er på vei i riktig retning. Kanskje dette er en god uke for å begynne få bedre resultater, sier Knut Børsheim. Han har en grunnleggende tro på at det vil gå bra til slutt, selv om han ikke har levert helt som ønsket på Europatouren til nå. Børsheim tapte for øverig for Espen Kofstad her i NM for to år siden, og kan gjerne tenke seg en revansje. 

Men det blir tøff konkurranse på Byneset. Tidligere Ryder Cup-spiller Oliver Wilson er på plass, det samme er Auropa Tour vinnerne Nick Dougherty, José Filipe Lima og Ross McGowan. Østerikske Florian Praegant som tapte i omspill med Andrea Pavan på Hauger GK i fjor, er også en sterk kandidat til å gjøre det bra på Byneset.

Så er det også å håpe at været blir bedre enn det yr.no prediker: 10 - 13 grader og regn med svak vind fra sør, sørvest og vest. Banen er imidlertid i god stand, tross all nedbøren den norsk sommeren har bydd på. 

– Greenområdene er kjempefine, og fairwayene er bra, sier landslagstrener Øyvind Rojahn som har prøvespilt banen under pro-am-turneringen onsdag.  

  

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.