Norwegian Challenge til Trondheim

NORWEGIAN CHALLENGE: Neste år blir det Norwegian Challenge på Byneset i Trondheim. (Foto: Byneset)

Norges Golfforbund har tildelt Byneset Golfklubb Norwegian Challenge i 2012. I 2013 skal storturneringen til Romerike sammen med EM for herrer.

Så fikk trønderne som de ville. Norges Golfforbund meddeler i en pressemelding at de nå har fordelt tre store internasjonale turneringer for de neste to årene. Byneset Golfklubb er tildelt Norwegian Challenge 2012, mens konstellasjonen Losby Golfklubb og Miklagard Golfklubb får Norwegian Challenge i 2013. Hauger Golfklubb skal arrangere herrenes individuelle europamesterskap i 2013.

Byneset Golfklubb får årets arrangement fordi klubben gjennom de senere år, senest under Norgesmesterskapet i 2010, har vist at de har både banen, arrangementserfaringen og ressurspersonene som skal til for å gjennomføre en turnering av denne dimensjonen. Norwegian Challenge arrangeres 9-12. august 2012.

Losby Golfklubb og Miklagard Golfklubb er tildelt Norwegian Challenge i 2013. Klubbene har gått sammen om en felles søknad som inkluderer tilleggsaktiviteter rundt selve idrettsarrangementet for å utvikle konseptet. Klubbene er også villige til å ta på seg andre internasjonale turneringer i perioden. Norwegian Challenge 2013 arrangeres andre helgen i august.

Hauger Golfklubb skal arrangere EM for herrer individuelt i 2013. Klubben viste seg som en dreven arrangør gjennom arrangementet av Norwegian Challenge i 2011, og anlegget tilfredsstiller det europeiske golfforbundets skjerpede krav til beliggenhet og standard. Klubben har i tillegg 25-årsjubileum i 2013. EM herrer individuelt arrangeres første helgen i august 2013.

Hva synes du om avgjørelsen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.