Nøtterøy GK på tynn is

Nøtterøy GK på tynn is

ØKER AVGIFTEN? Nøtterøy Golfbane foreslår økning i spilleavgiften i 2015 og 2016. (Foto: Nøtterøy GK)

Vestfold-baner i hardt vær. Nøtterøy GK vil be sine medlemmer betale en ekstraordinær spilleavgift på 3000 kroner de to neste årene for å sikre kvaliteten på banen.

Det skriver tb.no tirsdag. 

 

Tirsdag holder klubben generalforsamling, der golfklubben og baneselskapet Nøtterøy Golfbane AS har utarbeidet en grunnleggende refinansiering og restrukturering av Nøtterøy Golf.

 

Baneselskapet gikk i fjor med et underskudd på 418 000 kroner. Nå ber de medlemmene betale ekstra i 2015 og 2016 for å løfte kvaliteten på anlegget igjen.

 

– Midlene skal utelukkende gå til baneforbedringer. Vinteren 2012/2013 ødela mye av banen, og det har vist seg å være feil med dreneringssystemet, sier styreleder Finn Grinvoll til tb.no.

 

Næravisen Øyene skrev forrige uke om de økonomiske problemene i Nøtterøy Golfbane AS. I følge avisen kan hovedaksjonær Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg tape nesten 12 millioner kroner.

 

Dette er ikke første gang golfbanen har økonomiske problemer. I slutten av 2010 måtte en krisepakke til for å redde baneselskapet. Den gang ble klubbhuset solgt til en eiergruppe, som leier ut lokalene til brukerne av banen. Pengene fra salget skulle gå til nedbetaling av gjeld.

 

Samtidig som dette ble aksjekapitalen økt ved at Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg kjøpe aksjer i klubben for fem millioner kroner. I innkallingen til generalforsmalingen foreslår imidlertid styret at alle aksjer selges til klubben for en krone per stykk. I følgeNæravisen Øyene er det i tillegg til aksjetapet på fem millioner snakk om en gjeldsettergivelse fra bankens side på 6,5 millioner kroner.

 

 

Tunge tider i Horten

 

Nøtterøy Golf er ikke det eneste golfanlegget i Vestfold i hardt vær om dagen. Hos Borre GK - som feirer neste års 25-årsjubleum ved å arrangere norgesmesterskapet, frykter klubben for den videre driften, dersom ikke grunneier Einar Nagell-Erichsen får utvikle driften slik han ønsker.

 

I følge Gjengangerens papirutgave mandag, ønsker grunneier å skille ut hovedgården for å skape bedre økonomi for hele eiendommen, men møter motstand fra offentlig hold.

 

– Vi er helt avhengig av en eier som kan bidra finansielt på en eller annen måte. Grunneier har presentert spennende planer. Han har over tid brukt mange penger på golfbanen. Skal han fortsette med det, må Einar Nagell-Erichsen få anledning til å gjøre hele eiendommen lønnsom, sier klubbens styreleder Lars Erik Mehlen til Gjengangeren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.