Ny god dag for Bjørnstad

HENGER MED: Henrik Bjørnstad gikk +1 fredag, og klarte med det cuten med minste mulige margin. (Foto: All Over Press

En ny dag med birdier og bogeyer for Henrik Bjørnstad.

Henrik Bjørnstad gikk ut tidlig på tredje runde av Quail Hollow Championship lørdag. Det ble en ny dag med et fargerikt scorekort. Noe som begynner å bli en vane for nordmannen denne sesongen.

Henrik startet dagen på 48. plass, og vil nok falle noen få plasser etter å ha gått på par lørdag. Birdier ble avløst av bogeyer. Og motsatt. Da han kom tilbake til klubbhuset, hadde han fire av hver sort.

Tre av bogeyene kom på banens par 3-hull, noe som skulle tilsi at jernene ikke var helt skarpe for dagen. Likevel er det all mulig grunn til å berømme nordmannen som holder sterke navn som Aaron Baddeley, Kenny Perry og Charles Howell III bak seg på lista.

Nord-iren Rory McIlroy ble dagens rakett. Stortalentet har vært inne i en tyngre periode de siste ukene, men slo lørdag tilbake og avanserte fra 39. plass til topp-10 med en 66-runde.

McIlroy er -5 sammenlagt. Det er likevel ytterligere fem slag bak ledende Billy Mayfair som er -10. MAsters-vinner Phil Mickelson er nærmeste utfordrer, bare to slag bak.

 

FRA FREDAG:

Etter å ha misset cuten i sine to siste turneringer på PGA Tour, er Henrik Bjørnstad klar for helgespill i Quail Hollow Championship etter en runde på +1 fredag.

Enda gledeligere var måten det skjedde på. Bjørnstad har hatt flere mislykkede avslutninger på andrerunden i det siste, men denne gangen viste nordmannen mestertakter da det gjaldt som mest.

Først fikk han birdie på det nest siste hullet. Deretter gjorde han en imponerende redning til par etter å ha drivet langt til høyre for fairwayen - ut i det PGAs shottracker beskrev som "unknown territory".

Bjørnstad slo seg opp greenen fra det ukjente. Derfra to-puttet han. Selv beskriver Henrik det som "sitt livs par".

- Etter mitt livs par er jeg videre. Det var en tøff dag der ute, men jeg kom bra gjennom den, synes jeg. Jeg ser fram til å spille fire runder i en turnering igjen, skriver Henrik Bjørnstad på sin twitter-side.

Henrik Bjørnstad er +1 etter to runder, og er ni slag bak teten.

FRA TORSDAG:

Nordmannen har misset cuten i de to siste turneringene han har deltatt i, etter tidvis ustabilt mye. Det har vært mye blått og rødt på scorekortene hans, noe det også var spor av under torsdagens første runde av Quail Hollow Championship.

Men Bjørnstad slet seg hele tiden tilbake, og kom seg i hus på even par. Fire birdies, fire bogeys og resten par ble fasiten.

Og det var godt nok til en delt 44. plass.

- Jeg er veldig fornøyd med dagens runde. Slo "The Chosen One" med to slag. Det er bra for å være meg, skriver Henrik på sin twitterprofil. Og The Chosen One er selvfølgelig Tiger Woods, som altså åpnet med en 74-runde.

Henrik slår ut tidlig på runde to (08.50, lokal tid).

Bo van Pelt leder turneringen etter sin fabelaktige runde på sju under par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.