Ny internasjonal turnering til Norge

TIL NORGE: Ladies Norwegian Challenge kommer til Losby 4.-6. juli. (Foto: Losby GK)

Golfforbundet og Ladies European Tour har inngått et samarbeid som innebærer en norsk turnering for kvinnelige profesjonelle golfere allerede i 2012. 

Turneringen har fått navnet Ladies Norwegian Challenge og vil bli arrangert 4.-6. juli 2012 på Losby GK på Lørenskog. Den totale premiesummen er på 25.000 Euro. Turneringen inngår i Ladies European Tours Access-serie, som er andre nivå innenfor profesjonell kvinnegolf i Europa.

 

Turneringen inngår i NGFs OL-satsing som innebærer tilrettelegging for at nyetablerte profesjonelle golfspillerne skal tilegne seg nødvendige verdensrankingpoeng, noe som er grunnlaget for kvalifisering til OL.

 

- I 2011 fikk herrene et profesjonelt turneringstilbud gjennom Norwegian Challenge. Nå gjør vi et tilsvarende løft på kvinnesiden, sier idrettssjef i NGF, Frode Scheie.

 

Europeisk kvinnegolf er i fremgang, mye takket være golfens gjeninntreden på det olympiske programmet. Over 200 kvinner spilte kvalifisering til Ladies European Tour (LET), og for første gang var Norge representert med tre spillere i finalerunden.

 

- Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord har bidratt til 18 profesjonelle seire på LPGA og LET siden 2007. Med Ladies Norwegian Challenge får enda flere norske kvinner mulighet til å prøve seg på det nivået som kreves for å kunne spille et fremtidig OL, fortsetter Scheie.

 

Et turneringstilbud i Norge er viktig, også med tanke på en eventuell fremtidig Solheim Cup-søknad.

 

- For å oppfylle kravene til et Solheim Cup arrangement, må vi arrangere internasjonale turneringer minimum fire år i forkant. Det er derfor viktig å opparbeide en god og bred kompetanse på dette området, både i forbund og i klubb, avslutter Scheie.

 

(Pressemelding, NGF)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.