Ny kontroversiell golf-straff

FERDIG: Juli Inkster er ferdigspilt i Safeway Classic. (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

Denne gangen gikk det ut over Juli Inkster.

Mindre enn en uke siden Dustin Johnson mistet muligheten til å vinne PGA Championship på grunn av køllegrunning i en bunker som de færreste ville rubrisert som en bunker, var det Juli Inksters tur til å bli rammet av en av golfsportens mange rare regler. Det skjedde i Safeway Classic lørdag.

Inkster ble disket fordi hun hektet en vekt av noe slag på nierjernet sitt da hun hadde ventet i en halvtime på å få slå ut på det tiende hullet. Hun trengte å varme opp litt igjen, og tok noen prøvesvinger med ekstra vekt på køllen. For ingen annen grunn enn å holde seg løs og ledig og varm.

Men det skulle hun altså aldri ha gjort. Det er nemlig ikke lov. En TV-seer oppdaget det og alarmerte arrangøren, som etter Inksters runde ga henne beskjed om at hun er disket. Da var hun åtte under par og bare tre slag etter ledende Ai Miyazato.

- Hun ble fullstendig overrasket. Den eneste grunnen til at hun gjorde det, var fordi hun hadde ventet i 30 minutter og måtte varme opp, sier LPGAs turneringssjef Sue Witters.

Men som Dustin Johnson så bittert fikk erfare: regler er regler. Suzann Pettersen, som er på delt tiendeplass etter to runder, skrev på sin twitterprofil etter andrerunden.

- Golf må være den idretten med de mest idiotiske reglene.

Det er neppe Juli Inkster uenig i.

P.S Bradley Dredge ble ilagt to straffeslag i Czech Open lørdag, da han kom 20 sekunder for sent til tee.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.