Ny misset cut på Børsheim

NYE MULIGHETER: Det ville seg ikke denne gang heller for Knut Børsheim, men kan få mulighet til revansje allerede neste uke. (Foto: All Over Press)

For andre turnering på rad ble det uønsket helgefri for Knut Børsheim. Lørdag morgen kom det heldigvis gode nyheter.

Bergenseren åpnet Open de Andalucia Costa del Sol med en runde på par, og lå akkurat å vippet på cutgrensen. Fredag skulle det vise seg at det hadde holdt med en ny runde på par for å klare cuten, noe han dessverre ikke klarte.

 

Børsheim fikk en verst tenkelig start på dagen med dobbelbogey på det første hullet, etter å ha mistet utslaget. Da han så fulgte opp med to bogeys på de neste tre hullene så det mørkt ut. På det 5, 7 og 10. hullet slo han imidlertid tilbake med birdies, og var på det tidspunktet bare ett slag fra cuten med åtte hull igjen. Han gikk de siste åtte hullene på tre under par torsdag, men klarte ikke å gjenta bragden fredag.

 

I stedet ble det to bogeys og resten par, og han måtte dermed signere for en runde på tre over par, 75 slag. Det holdt til slutt til en delt 98. plass.

 

- Dessverre ikke helgespill denne gangen. Får krysse fingrene for at det blir spill i Marokko neste uke, skriver han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Turneringen var Børsheims første på to måneder, og hans tredje for året. Så langt har han notert seg for en 72. plass og to missede cuter. Heldigvis behøver han ikke vente like lenge før han får spilt sin neste turnering. Han er garantert å spille Sicilian Open 29. mars, og som han skriver selv er han håpefull for å spille Tropheé Hassan i Marokko torsdag. Her er han i skrivende stund nummer seks på reserveliste, og fikk gode nyheter på morgenkvisten lørdag.

 

- God nyhet. Er nå nummer 6 reserve for Marokko. De holder av 6 plasser fra denne turneringen, så hvis ingen av de som ikke er kvalifisert kommer topp-ti er jeg inne, opplyser han på Facebook.

 

Spanjolen Eduardo de la Riva leder ukens turnering på Aloha GC på åtte under par. Han tar med seg en ett-slags ledelse til lørdagen. Fem spillere deler andreplassen, blant dem veteranen Miguel Angel Jimenez, og lederen fra første runde Matteo Manassero.

 
 

Runde 1

Knut Børsheim snuste en stund på toppen av leaderboardet i åpningsrunden av ukens Europatour-turnering, men falt tilbake etter noen sene bogeys. 

 

Fana-golferen spiller nå sin tredje Europatour-turnering for året, og har plassert seg på en foreløpig 59. plass mens noen spillere fortsatt er ute på banen.

 

Børsheim lå en stund to under par for dagen, men måtte til slutt signere for en runde på par, 72 slag. Han startet runden på morgenkvisten på banens back nine, og fikk ingen optimal start på åpningshullet som er et par fem på 513 meter. Her gikk han av med bogey. Børsheim er en av tourens mest langtslående spillere, og scorer vanligvis bra på par 5-hullene, men torsdag var han totalt en over par på de fire langhullene.

 

Til tross for bogey på åpningshullet ristet han det raskt av seg med to strake birdies på det 3. og 4. hullet. Tre hull senere ble det ytterlige en birdie, men det skulle også bli dagens siste. Etter seks strake par dro han på seg to bogeys på det 14. og 17. hullet. 

 

- I mål med en par-runde etter en litt kjip avslutning. Vanskelige greener og litt utur gjør at jeg lager noen unødvendige bogeyer. Føler allikevel at spillet er bra og at dagen i morgen kan bli fin, skriver han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Etter en tidlig start torsdag, går han ut på ettermiddagen fredag. Da slår han ut kl. 14:20.

 

Det er stortalentet Matteo Manassero fra Italia som leder turneringen etter første runde. Han leverte en kanonrunde på åtte under par, og leder i skrivende stund med tre slag på Eduardo de la Riva og Otto Hennie.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.