Ny nedtur for Børsheim

SLÅTT UT: Knut Børsheim har hatt en tung debutsesong i Europas gjeveste selskap. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim misset sin femte strake Europatour-cut i Skottland fredag.

Ting kan snu fort i golf, men jo lenger inn i sesongen i kommer, jo mer ser det ut til at Knut Børsheim kommer til å være avhengig av høstens Q School-kvalifisering for å fornye Europatour-kortet for neste sesong.
 

Fredag falt han til 134. plass med en andrerunde på to over par i Aberdeen Asset Management Scottish Open, og misset med det sin femte strake cut på Europa-touren. 

 

Etter en positiv periode på touren i mai og juni, er han dessverre atter en gang helt ute av rytmen. Han har nå misset cuten i 7 av de 12 turneringene han har spilt i sin debutsesong på Europa-touren. Samtidig vil han falle ytterligere noen plasser på pengelisten. Før ukens turnering lå Børsheim nede på 206. plass i Race to Dubai.

 

Etter halvspilt turnering er det svenske Alexander Noren som leder turneringen sammen med Francesco Molinari. Med -12 sammenlagt leder de med ett slag på Ricardo Gonzalez, og ungkometen Matteo Manassero.

- - - - - 

Runde 1

Knut Børsheim deler 101. plassen, ti slag bak lederen etter første runde av Scottish Open.

Castle Stuart Golf Links i Inverness i Skottland viste seg fra sin snilleste side torsdag, da hele100 spillere kom seg under par. Dessverre var ikke Knut Børsheim en av dem.

Bergenserens stabile åpningsrunde på par inneholdt en birdie, en bogey og hele 16 par, noe som gjør at han ligger to slag utenfor den foreløpige cutgrensen. Likevel var det grunn til optimisme.

 

- Spilte jevnt og godt i hele dag, men slet litt med å sette sjansene. Bedre jernspill enn på lenge. Bare å fortsette imorgen, så kommer birdiene, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Dagens runde var forøvrig hans første runde på par siden tredjerunden av Nordea Masters for en drøy måned siden. Siden da har han misset fire cuter på rad, og falt til 206. plass på pengelisten Race to Dubai.

 

Det er italieneren Francesco Molinari som leder i Skottland, etter en kanonrunde av de sjeldne. Med hele ti birdies og ingen bogeys ligger han ti under par, tre slag foran Søren Kjeldsen, Raphael Jacquelin og Alejandro Canizares.

 

Ukens turnering blir stjernenes generalprøve før The Open braker løs neste uke. Luke Donald deler 12. plassen så langt (-5), sammen med blant annet Martin Kaymer. Phil Mickelson har hatt en tung start på sin sjeldne Europatour-visitt, og befinner seg helt nede på 123. plass. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.