Ny opptur for Marius

BRA: Marius Thorp leverte en sterk åpningsrunde fem under par torsdag. Stødig spill gjennom hele turneringen ga ham til slutt en 3. plass.

Ble nummer tre i Scottish Hydro Challenge etter ny runde under par.

På en dag da spillet ikke var helt som det skulle, kjempet Marius Thorp seg inn til en ny topp 10-plassering på Challengetouren søndag. Han endte til slutt på en sterk 3. plass etter en sisterunde på -1.

- Så klart jeg er fornøyd med dette. Jeg spilte ikke like bra i dag (som i går), så jeg kjempet virkelig for scoren. Gøy med en ny topp 10-plassering, understreker Marius Thorp overfor norskgolf.no.

Plasseringene blant de ti beste er svært verdifulle for Thorp, som nå også får spille neste turnering på Challengetouren, det nest høyeste nivået i Europa.

Det er to turneringer neste uke.

- Mest sannsynlig spiller jeg Saint Omer Open i Frankrike i stedet for å dra til Marrokko, sier Marius.

Søndagens avslutningsrunde på 70 slag var av den fargerike sorten med tre bogeyer, to birdier og en eagle. Skotten George Murray vant turneringen, fire slag foran Magnus Carlsson fra Sverige. Thorp endte syv slag etter Murray.

 

FRA LØRDAG: Vinneren av helgens Challenge-turnering i Skottland, Scottish Hydro Challenge, vil premieres med en plass i Johnnie Walker i august. Det er en ordentlig gulrot for en turneringssulten Marius Thorp, og bæringen har fortsatt Europatour-plassen i kikkerten etter en runde på par (71 slag) fredag - og ikke minst - etter en fabelaktig 67-runde lørdag.

- Det var ok, men jeg ble litt snytt i dag. Ble utrolig hardt straffet ved flere anledninger, men sånt skjer innimellom, sa Marius til norskgolf.no etter fredagens runde, og lovet å "kline til" dagen etter.

Det gjorde han. Med en bogeyfri runde og fire birdier klatret han helt opp i på delt andreplass, tre slag bak skotten George Murray.

- Det var bunnsolid i dag. Jeg er veldig happy. Var rolig og hadde kontroll hele veien, sier Marius etter lørdagens runde.

Nå har han gitt seg selv sjansen til å vinne turneringen.

- Det er bare å gå ut og gi 100 prosent hele veien. Jeg skal prøve så godt jeg kan, mer kan jeg ikke gjøre, understreker Marius.

 

FRA FREDAG: Marius er på 7. plass, bare tre slag bak skotten George Murray som i øyeblikket leder turneringen.

- Jeg er i en god posisjon og det er bare å kline til i helgen, forsikrer Marius Thorp.

Og formen synes fortsatt meget god. Bare en kjedelig dobbelbogey på hull 17 fratok nordmannen en plass helt i toppen etter to runder.

 

FRA TORSDAG: Marius Thorp, som har slitt med å få ut sitt store potensial etter å ha blitt beste amatør i The Open i 2006, viste nok en gang tegn på at han er på vei tilbake under første dag av Scottish Hydro Challenge torsdag.

i sin tredje strake start på Challengetouren (nivået under Europatouren) storspilte Marius Thorp på McDonald Spey Valley GC. En runde på 66 slag, fem under par, plasserer nordmannen på andreplass når de første 18 hullene er unnagjort. Runden inneholdt seks birdier og bare én bogey.

Thorp deler andreplassen med engelskmannen Matthew Cort, ett slag bak ledende Magnus Carlsson fra Sverige.

Vinneren av turneringen får ikke bare en stor del av premiepotten på 200.000 euro, men også en plass på Gleneagles når Europatouren kommer til Skottland for Johnnie Walker Championship i august.

Også Peter Kaensche er med i turneringen. Med en runde på +1 ligger han på 60. plass etter torsdagens spill.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.